Православне українське відродження на Чугуївщині

16 квітня поточного року у місті Чугуєві  уперше було проведено Великодню службу українською мовою. Віряни радісно віталися, розуміючи що славлять Бога у своїй православній Церкві. Священик Харківської єпархії Православної Церкви України протоієрей Володимир Руденко провів пасхальне богослужіння просто неба поблизу приміщенні культурного центру «Імідж». Спочатку планували провести богослужіння у культурному центрі, проте, зал не міг вмістити усіх бажаючих, яких прийшло понад 200. Це були і  місцеві мешканці, і захисники України.

Отець Володимир, як завжди, напередодні та після богослужіння спілкувався з віруючими, розповідав про духовний сенс Воскресіння Христова як основи християнського віровчення. В кінці богослужіння була молитва за Перемогу та освячення пасок, отець Володимир мав перервати спілкування із віруючими та виїжджати, адже його чекали у військових частинах наші захисники, які не мають змоги відвідати святкове богослужіння. Велику частину освячених пасок отець Володимир особисто повіз нашим захисникам.

Так само святкові привітання та богослужбові співи рідною мовою пролунали у звільнених населених пунктах Чугуївщини. З 6-ї ранку проводив святкову Великодню службу у Старому Салтові священик Харківської єпархії Православної Церкви України протоієрей Олег Козуб. Мешканці Старого Салтова вже створили свою громаду Православної Церкви України, а саме парафію Святого Архистратига Михайла, яка перебуває у стадії реєстрації, поки що служать у Будинку культури. А у Вільчі та Бугаївці Вовчанської ОТГ Великодні богослужіння Православної церкви України звершував отець Володимир Назаренко. В Бугаївці у Православної Церкви України є храм Святого Миколая, а у Вільчі також вирішили створити парафію Святого Володимира Харківської єпархії Православної Церкви України.

Отже, поруч із відродженням зруйнованою окупантами Чугуївщини триває і духовне відродження України від московської омани.

Загрузка…