Нездорова реакція на плакати у справі харківського теракту

Вільні слухачі з плакатами на суді у справі теракту знову стали причиною бурхливої поведінки адвоката, Олександра Шадріна.

1. Нездорова реакція на плакати у справі харківського теракту
фото insidernews

 

Фрунзенський районний суд м. Харкова, 27 грудня, продовжив розгляд сумнозвізної справи теракту, який стався 22 лютого 2015 років і забрав життя в 4 патріотів: 15-ти річного Данила Дідика, 18-ти річного Миколи Мельника, активіста Євромайдану Ігоря Толмачова та підполковника Вадима Рибальченка.

Позаминулого судового засідання присутні активісти своїми плакатами вже викликали нездорову реакцію в адвокатів — Олександра Шадріна та Дмитра Тихоненкова. Вчора ситуація повторилася, однак вільних слухачів на судовому засіданні було вдвічі більше. Серед них були представники «Правого Сектора», «Правої Молоді», «Національного Корпусу», «Справедливого Суду», тому адвокат обвинувачених, Олександр Шадрін, спершу обмежився лише дзвінком на 102, а потім почав вимагати від суддів, щоб ті зобов’язали присутніх скласти плакати з написами: «Мені було 15»(з фото Данила Дідика)», «Трюк з Юдаєвим не пройде» (мається на увазі справа організатора штурму ХОДА в 2014 році Сергія Юдаєва, який, скориставшись викликом швидкої, втік із залу Київського райсуду й зараз перебуває на території Російської Федерації — прим.ред. ), «Зловживання процесуальним правом = знущання над правосуддям».

Оскільки присутні не порушували порядку в залі судового засідання, амбіційні заяви адвоката не були взяті до уваги. Разом з некоректним поводженням до присутніх, Олександр Шадрін не лише дозволяв підвищений тон до прокурора по справі, а й не брав до уваги й зауваження самих суддів, усіляко перебивав їх та давав вказівки щодо роботи.

Потерпіла по справі, Марина Толмачова, винесла пропозицію звернутися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Харківської області з приводу такої поведінки захисника Шадріна.

Тривалий час приводом для перенсення судових засідань був незадовільний стан обвинуваченого, Сергія Башлакова, який стабільно потребував виклику швидкої допомоги. Сьогодні в суді було зачитано результати судово-медичної експертизи.

На даний час стан здоров’я С. Башлакова не потребує будь-якого специфічного або спеціалізованого лікування у спеціалізованому лікувальному закладі, що підтверджено також результатами клінічних оглядів і додаткових інструментальних досліджень, проведених 28 листопада 2017 року в умовах Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги – зачитала головуюча суддя, Ольга Горпинич.

Тим не менш обвинувачений, С. Башлаков, знову скаржився на погане самопочуття й потребував виклику швидкої. Суддівська колегія встигла розглянути питання про продовження міри запобіжного заходу, в результаті якої знову довелося почути від обвинувачених чималу кількість цікавих моментів. Обвинувачений, Віктор Тетюцький, знову зачитував клопотання про необхідність заміни запобіжного заходу на будь-який інший, при цьому зауважував на відсутності харчування в залі суду та холодному автозаці. Володимир Дворніков підготував іншу стратегічну версію, як насправді, за його переконанням, розвивалися події навколо теракту 22 лютого 2015 року поблизу Палацу Спорту.

Руководимым из-за рубежа антинародным украинским спецслужбам нужна была кровавая провокация против евромайданцев. В ней можно было бы обвинить либо напрямую Россию, либо пророссийских граждан Украины с целью оправдания своих преступлений и зачистки части населения, несогласной с антиконституционным переворотом власти и курсом на принудительную украинизацию русскоязычного населения, – говорив В. Дворников, після чого підтвердив свою приналежність до антимайданівського руху. – В связи с тем, что Харьков был и остается в подавляющей массе населения пророссийским и в акциях «Антимайдана» участвовало огромное количество людей. СБУ с помощью своих агентов инициировало проведения массового мероприятия, приуроченного к знаковой дате для европатриотов…После небольшой паузы, якобы понадобившейся для поиска исполнителей этого теракта, была отдана команда на задержание троих харьковчан, участвовавших в акциях «Антимайдана».

Судовий розгляд справи знову стояв на місці, зате під кінець засідання, суддівська колегія винесла рішення продовжити строк тримання під вартою до 23 лютого 2018 року.

Наступний судовий розгляд заплановано на 24 січня 11:30.

Загрузка…