Як під час війни гроші комуніздять…

Якщо хтось не чув, то нагадаємо, що Україна бореться з ворожою навалою. Громадяни віддають останнє для військових, виснажують себе на фронті та в тилу. Але не всі чиновники розуміють про боротьбу за існування, деяких не можна навіть громадянами називати. Але все по порядку.

Ми вже писали про дивовижні справи в регіональній лабораторії Держпродспоживслужби. Багато чого ми вже торкнулись того, що щури з цієї контори не хотіли виносити на світ божий. Але ще залишилось багато сміття, багато непотребу від якого страждає і держава, і люди.

По-перше, ми дізналися як та за що «платять гроші» співробітникам лабораторії. По-друге нам стало відомо як використовують гроші премійовані працівники. А ще більше питань з’явилось.

За березень цього року, керівниця цього відокремленого підрозділу Держпродспоживслужби, Ірина Бачек підписала наказ №68-ОС про преміювання працівників… Далі цитата: «По результатам основної діяльності, відповідальне виконання свої посадових обов’язків, забезпечення раціональної організації бухгалтерського обліку і звітності, надати премію без урахування надбавок та доплат за березень 2023 р. працівникам в розмірах згідно додатку №1 за фактично відпрацьований час».

Прочитавши таке не посмішка, а регіт від пуза лунає навкруги. Почнем з першої мотиваційної частини. Там йдеться про результати основної діяльності.  На Кінному ринку, до того як туди прийшов керувати «наш улюбленець» Насарідзе Паата Якобович, були видимі результати роботи вет лабораторії. За весь час його «правління», бо він називає себе там «хазяїном», не було жодного місяця коли б дохід перевищував розходи на утримання структурного підрозділу Держпродспоживслужби . Виникає питання – чи стали менше торгувати на ринку? А може хтось став більше… приховувати? Це перший раз коли слово «комуніздити» на язик проситься.

Але повернемось до другої частини мотивації з преміювання співробітників – відповідальне виконання своїх посадових обов’язків.  Вони так відповідально ставляться до свого труда, що… люди травляться продуктами з ринків (ми писали про кримінальні провадження з цього приводу). Якщо вірити їх відповідям на запити, то вони навіть не знають про ці випадки. Ірина Бачек не має уяви, що на всіх ринках торгують забороненими товарами, які несуть небезпеку життю та здоров’ю громадян.

«Забезпечення раціональної організації бухгалтерського обліку…» зовсім виглядає як знущання над здоровим глуздом. Чи може хтось знає не раціональне ведення бухгалтерського обліку? А може бухгалтерія лабораторії досі на кістках рахувала, та з вилами на паровоз кидалися?

Ну от ми і добралися до нарахування премій. Чи не здається комусь незвичайним таке нарахування? Що такого зробив ветеринарний санітар Федяй Олексій, що йому аж 300 відсотків від щомісячного утримання, а поряд завідувач лабораторією іншого ринку получив 50 відсотків від окладу? Чи не є це підтвердженням нашого припущення про якісь особливі стосунки між І. Бачек та О. Федяй? А може це лише підтвердження «особливих умов праці» пана Олексія? Наприклад, «обилечивания» людей за прилавком?

Наприкінці цього невеликого тексту, хотілося б звернути вашу увагу, на тому, що  усі хто получив 250-300 відсотків посадового окладу лише 50 відсотків оставили собі, а решту «повернули» пані начальниці. Принаймні так говорять люди.

Ну й як без вішеньки на торті? Пані Ірина Бачек ініціює атестацію співробітників регіональної лабораторії… В результатах перевірки мабуть буде зафіксовано, що тепер архітектор за освітою може бути фаховим спеціалістом в ветеринарної медицині. Це вже як число Пі в деяких випадках дорівнює чотирьом…

Але про це наступного разу.

Загрузка…