Прийнято обласний бюджет на 2019 рік розроблений за вказівкою голови ХОДА

фото інтернет

Сьогодні, 6 грудня, на засіданні сесії Харківської обласної ради було прийнято бюджет на 2019 рік. Документ затвердили в захищених статтях.

— Прийняття бюджету дозволить у нормальному плановому режимі забезпечити життя області на наступний рік, — відзначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона зазначила, що в проект бюджету закладено збільшення фінансування на сферу культури, що надасть можливість на 30% збільшити зарплату всім колективам, які сьогодні підпорядковуються обласній раді та мають статус академічних.

Директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков відзначив, що проект бюджету на 2019 рік був розроблений на основі показників, які були доведені після першого читання державного бюджету.

— У бюджеті, який ми запропонували, відбиті видатки лише на захищені статті: зарплата, медикаменти, енергоносії. За ними бюджетні установи мають розпочати новий рік уже з новою мінімальною заробітною платою, яка має складати 4173 грн, та новими соціальними стандартами, — сказав Сергій Овсянніков.

Також за його інформацією, окремо з бюджету будуть виділені кошти на перший квартал для реалізації деяких заходів обласних програм. Зокрема, кошти виділені для надання матеріальної допомоги жителям Харківської області, які опинилися в скрутному становищі, пільгового перевезення студентів у метрополітені, проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, презентаційних заходів, підтримки театрів, ансамблів, концертних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл тощо.

На даний момент дохідна та видаткова частини бюджету заплановані в розмірі понад 13,4 млрд грн. До бюджету 2019 ще будуть вноситися зміни.

Загрузка…