Що змінилося в ННЦ ІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса?!

Зовні, як то кажуть на стінах, нічого, ну майже нічого, ну дах відремонтували, ну прилеглу територію привели в порядок. А так майже нічого…

А от що змінилося в стінах наукового центру заслуговує невеличкої, але змістовної розповіді. З моменту призначення нового директора ННЦ ІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса минуло лише 6 місяців. Перше що кидається в очі при порівнянні з «минулим періодом», це відсутність черг до віконця передачі замовлень на експертизи. Їх не стало менше, але впорядкованість процесу відразу дала про себе знати. Більше того, за минулий рік значно зросла кількість виконаних експертиз. Малесенький приклад, у 2023 році, в порівнянні з минулим роком, зроблено у 2,5 рази більше експертиз із визначення матеріальної шкоди від російської агресії та найбільше висновків щодо справжності документів

Друге на що слід звернути увагу, це обличчя співробітників наукового центру. Можна вірити, або не вірити, але вони почали посміхатися. Нема майже нічого такого що могло би засмутити працівників. Люди почувають себе на роботі не «рабами», а творцями, в працівників з’явилось почуття не тільки своєї необхідності суспільству, а й зворотний зв’язок між державою та людиною. Це в першу чергу, тому що навіть при великому навантаженні експерти почали получати достойну винагороду за свою працю, свої знання. І знов трошки фактів. Завдяки експертній роботі Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» за неповний 2023 рік до Спецфонду державного бюджету України надійшло 37 259 868 грн.

Бажалося б кілька слів сказати про роботу експертів з допомоги в протистоянні з агресором. 2812 експертиз проведено за спеціальністю «Почеркознавча та лінгвістична». Висновки експертів допомогли, зокрема, правоохоронним органам у виявленні та притягненні до відповідальності колаборантів.

Ще кілька цифр, які дадуть розуміння того що робиться в ННЦ ІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса. ЗА неповний рік кількість виконаних експертиз та експертних досліджень у ННЦ зросла на 30%, в порівнянні з минулим роком. А ці цифри скажуть про те яку величезну завантаженість сьогодні мають експерти центру. Станом на 15 грудня на виконанні знаходиться 11 278 експертиз та експертних досліджень.

Слід окремо відмітити наукову роботу. Крім планів, почали з’являтися нові наукові дослідження, навчання аспірантів вийшло на новий рівень. Зараз 48 здобувачів вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» навчаються та готують дисертаційні роботи в стінах ННЦ ІСЕ. Видавництво наукових журналів починає не поспівати за новими розробками та дослідженнями які проводяться в інституті.

Новий керівник Національного Наукового Центру  менше ніж за півроку зробив для колективу більше ніж було зроблено за кілька років його попередниками. У експертів постійно змінюється техніка для досліджень яка відповідає кращим зразкам світового рівня.

Може вже слід назвати керівний склад нової команди, яка прийшла не пиляти гроші, а робити свою справу та забезпечувати правосуддя експертними дослідженнями на найкращому рівні? Отже, директор ННЦ ІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса – Тюлєнєв Сергій Анатолійович, перший заступник директора Спіцина Ганна Олександрівна, заступник з експертної роботи Лубенцов Андрій Васильович. Саме вони зробили маленьку революцію в експертному середовищі Харкова.

Загрузка…