Скільки коштів банки заборгували державі?

Найбільшу заборгованість перед Державним бюджетом України має «Дельта Банк». Він повинен був сплатити понад 2 мільярди гривень. Про це повідомляє видання «РБК-Україна».

фото інтернет

До числа одних з найбільших боржників перед Державним бюджетом України входять неплатоспроможні банки, які знаходяться на стадії ліквідації. Загалом вони винні державі 9,4 мільярди гривень. З цієї суми 89% боргу складають несплачені податки на прибуток і 9% — податок на додану вартість. Такі дані оприлюднила Державна фіскальна служба України.

Рейтинг збанкрутілих банків очолює «Дельта Банк» — на його рахунку понад 2 мільярди гривень заборгованості. Банк «Фінанси та Кредит» винен держбюджету 0,9 мільярди гривень, а «Південкомбанк» — 0,8 мільярди гривень.

Як зазначають у Державній фіскальній службі, сума боргу банківських установ збільшилася після того, як їх оголосили неплатоспроможними та відкликали банківські ліцензії.

За словами Євгена Бамбізова, начальника Офісу великих платників податків ДФС України, ці банки ніколи вже не сплатять існуючий борг до державного бюджету. Такими є умови ліквідації банківських установ. Так, відповідно до законодавства, банки не мають жодних податкових зобов’язань, окрім тих виплат, що пов’язані зі здійсненням процедур по їхній ліквідації.

Загрузка…