Спільна заява Асоціації підприємців Торговельного Центру «Барабашово» та прес-служби Торговельного Центру

На початку цього тижня підприємці ТЦ «Барабашово» вкотре зіткнулися з черговою зухвалою спробою захоплення торговельних об’єктів. Протягом останніх трьох років підприємці стикаються з проявами жорстокого тиску, залякування та відвертого свавілля з боку нібито «невідомих груп». Але ці «невідомі» добре відомі підприємцям та адміністрації Торговельного Центру. Більшість з них пов‘язана з певними радикальними організаціями. І діють вони як типові банд формування, основна мета яких — залякати людину та відібрати в неї бізнес. Такого тиску , від якого потерпають підприємці, не було за всі часи незалежної України.

Ми вимагаємо від держави реального захисту законних прав і свобод підприємців. На жаль, мусимо констатувати, що правоохоронні органи, які зобов’язані бути на варті захисту власності від злочинних посягань, залишають чисельні напади на торговельні об‘єкти без належної уваги. Про це красномовно свідчить і той факт, що навіть відповідні записи до ЄРДР представники Національної поліції у Харківській області вносять зазвичай лише після примусу з боку суду.

Найголовнішим показником демократичної правової держави є свобода підприємницької діяльності та недоторканість приватної власності громадян. П‘ятнадцять тисяч підприємців, півтори тисячі співробітників ТЦ «Барабашово», представники засобів масової інформації, які висвітлюють спроби силових рейдерських захоплень на «Барабашово», мають право жити та працювати у спокої і бути впевненими у своїй безпеці. Бо саме і за їх рахунок як платників податків утримується Національна поліція. Будь-яке потурання, не кажучи вже про пряму підтримку з боку правоохоронців, «діяльності» радикальних угрупувань – не припустимі! Вражає цинізм звинувачень підприємців у створенні приватних армій та загонів самооборони.

Загрузка…