Стоп-корупція: проректор Харківського вишу порушив закон

Суд оштрафував проректора Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Олександра Гайдачука.

фото інтернет

З постанови Київського районного суду м. Харкова, у 2016 році Олександр Гайдачук, перебуваючи на посаді проректора з наукової роботи Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» уклав договір оренди обладнання № 01/04-2016 між університетом ім. М.Є. Жуковського та ТОВ «Виробниче підприємство «Пластар». Саме тоді він був співвласником цього приватного підприємства.

За даними суду, він діяв на користь своїх приватних інтересів прийняв рішення в умовах конфлікту інтересів, яке полягало в укладанні договору оренди з юридичною особою де він є співзасновником, чим вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією.

Свою провину проректор Олександр Гайдачук визнав. Суд оштрафував проректора Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» за конфлікт інтересів на 3400 грн.

Загрузка…