Суд продовжив слухання справи щодо теракту 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові

«...підсудні жваво обговорювали зі своїми захисниками чи застосовується до них так званий «Закон Савченко», якщо до нього будуть внесені зміни...»

фото insidernews

Вже рік і сім місяців Фрунзенськиим районним судом м. Харкова розглядається справа за звинуваченням  Дворнікова В., Башликова С. і Тетюцького В. в здійсненні терористичного акту, який відбувся 22 лютого 2015 під час ходи активістів Харківського Євромайдану, внаслідок якого від дії протипіхотної міни МОН-100 загинуло чотири людини, в тому числі два підлітки, а також було травмовано 9 осіб.

Незважаючи на те, що в цьому терористичному акті загинули харків’яни, 24 жовтня 2016 року в судовому засіданні були присутні лише підсудні, захисники, сторона обвинувачення і троє потерпілих. Як це виглядає, ця справа втратила суспільний інтерес як для засобів масової інформації, або ж просто замовчується ними, так і для активістів Харківського Євромайдану, який поступово втрачає орієнтири напрямків своєї діяльності. Така тенденція не тільки у цій справі, а й у інших кримінальних справах щодо тітушек, колабораціоністів, сепаратистів в той час, коли прихильники Русского міра приходять в суди і відкрито підтримують цих злочинців.

24 жовтня 2016 року суд продовжив судовий розгляд. Як за звичай цей судовий розгляд розпочався з довгих клопотань підсудних, які озвучує один із підсудних, щодо недопустимості доказів, що досліджуються у справі. Власне позиція підсудних і захисту проста: справа сфальсифікована, підсудні свою вину визнали під тортурами, головний кат – це прокурор Лимар В., СБУ – це терористична організація, а всі прихильники незалежності України – це бандерофіли. Друга позиція захисту – це свідоме затягування справи, коли представники захисту приймають участь у інших справах і на суд не з’являються.

При дослідженні доказів, а саме перегляд відеозаписів таких доказів, як спільних допит підсудних, відтворення події злочину,  слідчий експеримент і перевірка показів на місці, примушує сумніватись у позиції захисту і підсудних. Так, Дворніков В. під відеозапис підтверджує, що їздив до російського міста Белгород і там зустрічався з представником ФСБ Росії. Також, із цих показів стає відомо, що до злочину готувались заздалегідь, для чого, з метою конспірації, придбали три телефони для зв’язку між собою, які потім, після теракту, були знищені. Підсудні підтверджують свою участь у злочині і на інших відеозаписах.

Звичайно, що тільки суд може встановити вину, але …

Після перегляду відеозаписів підсудними і захисниками знову були заявлені клопотання і про зміну запобіжного заходу на більш м’який, і про недопустимість даного відео, як доказу, і про відвід суду…

Все це затягує справу… В перерві, коли колегія суддів вийшла до нарадчої кімнати, підсудні жваво обговорювали зі своїми захисниками чи застосовується до них так званий «Закон Савченко», якщо до нього будуть внесені зміни… Адвокати запевнили їх, що до них буде цей закон буде застосований…

То ж до вироку чи виправдання підсудних ще далеко… 

Наступне засідання призначене на 31 жовтня 2016 року об 11год 30 хв.

Загрузка…