Світлична: «Бій під Крутами — одна з найгероїчніших сторінок в історії України»

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична дала коментар з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут. Вона зазначила, що бій під Крутами довів готовність українців відстоювати незалежність своєї держави зі зброєю в руках та покласти життя за Україну. А своїм прикладом, своєю сміливістю та жертовністю Герої Крут надихали наступні покоління українців на боротьбу, вони стали національною легендою, яка пережила багаторічні утиски й замовчування.

-Бій під Крутами – безперечно, одна з найгероїчніших сторінок в історії України. І чим більше ми дізнаємося про ті події, тим більше розуміємо, чому так багато зусиль було покладено в радянські часи для замовчування правди, — сказала голова ХОДА. -Знати історію бою під Крутами важливо не лише для розуміння віх становлення української державності. І, навіть, не тільки для того, щоб зробити висновки на майбутнє – щодо ролі збройних сил у ствердженні незалежності. Історія Героїв Крут дає натхнення на боротьбу, вміння ніколи не здаватися, відстоюючи правду, свободу й рідну землю. Слава Героям Крут! Слава захисникам України! Слава Україні!

Тоді, в 1918-му, українські воїни на кілька діб затримали наступ ворога, який вдесятеро перевищував їх кількістю та був у рази краще озброєний. Сьогодні Героїв Крут називають першими українськими «кіборгами», відзначаючи зв’язок поколінь захисників України.

Загрузка…