Світлична: «Конгрес підтримує процес реформ в Україні»

фото інтернет

26 березня на засіданні Бюро Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи розглянули низку питань, у тому числі стан місцевої та регіональної демократії в Боснії та Герцеговині, Молдові, Туреччині, Нідерландах тощо. Окремим пунктом обговорення стали напрями співпраці Конгресу з країнами Європи. Сесія триватиме 27 та 28 березня та буде присвячена питанню місцевого та регіонального урядування, заснованого на забезпеченні прав.

У рамках обговорення Віце-президент Палати регіонів Конгресу Юлія Світлична порушила питання подовження реалізації програми «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні», яка надавала широкі можливості для навчання депутатам та співробітникам органів місцевого самоврядування.

-Реформа місцевого самоврядування в Україні та децентралізація влади потребують постійної підтримки, яка може бути надана Конгресом шляхом забезпечення діяльності відповідного проекту в Україні», — підкреслила голова ХОДА. -Конгрес шляхом сприяння обміну найкращими практиками місцевого самоврядування та надання рекомендацій підтримує процес реформ в Україні. У зв’язку з певними технічними труднощами на даний час діяльність проекту призупинена, але ми сподіваємося, що це тимчасово.

А також Юлія Світлична відзначила, що представники місцевого самоврядування України потребують додаткових знань та навичок для належного виконання нових повноважень.

Нагадаємо, проект «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» впроваджувався Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках Плану дій для України на 2015-2017 роки. Загальна мета проекту полягає в покращенні впровадження принципів демократії в Україні шляхом вдосконалення необхідних здібностей обраних представників місцевого рівня та поширення в країні кращих практик місцевої демократії. У рамках проекту, зокрема, було проведено: тематичний круглий стіл «Добре врядування у великих містах України», участь у якому взяли міські голови; семінар для депутатів Київської міськради з питань розвитку місцевої демократії тощо.

Загрузка…