У Харкові прокуратура повернула землю

фото інтернет

Харківський апеляційний господарський суд області задовольнив рішення суду першої інстанції щодо повернення у власність територіальної громади Харкова земельної ділянки площею понад 3 га на просп. Перемоги, яка у 2015 році на підставі рішення Харківської міськради була безоплатно передана у власність одному з обслуговуючих кооперативів для житлового будівництва.

Як повідомила в.о. начальника відділу прокуратури області Тетяна Здор, право на безкоштовне отримання землі мають тільки житлово-будівельні кооперативи, члени яких реально потребують поліпшення житлових умов. Однак зазначені норми при передачі ділянки у власність дотримані не були, у зв’язку з цим прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення міської ради щодо надання дозволу на розробку документації із землеустрою для будівництва та повернення землі у власність громади.

Суд постановив повернути у комунальну власність 1,6 га незаконно переданих у власність земель. Наразі постанова суду набрала чинності.

Загрузка…