Світлична передала нову техніку Богодухівському аграрному ліцею

фото інтернет

Під час робочої поїздки до Богодухівського району голова ХОДА Юлія Світлична провела нараду з керівництвом району, зустрілася з громадою та відвідала ряд об’єктів сфер освіти та культури. Також вона ознайомилась з роботою сучасного навчально-практичного центру підготовки трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, який створили в Богодухові в 2017 році та передала його колективу та учням ключі від 14 одиниць нової сільськогосподарської техніки, на якій навчатимуться майбутні трактористи.

-Ваш ліцей став першим у Харківській області та одним з перших в Україні, який має таку надсучасну, потужну базу. Тепер ви зможете не тільки у відео бачити, чим обробляють землю, на чому працюють, а самі будете навчатися на надсучасній техніці вітчизняного виробництва, — відмітила Юлія Світлична.

Також керівник області зазначила, що особлива увага в області приділяється  реформуванню сфери професійно-технічної освіти та зміцненню матеріально-технічної бази закладів, які готують професійні кадри. Адже потреба в працівниках у промисловості та в агросекторі постійно зростає, а якість підготовки робітничих кадрів має відповідати сучасним вимогам роботодавців. Торік почали змінювати матеріально-технічну базу Богодухівського аграрного ліцею. Коштом держбюджету було проведено ремонт — придбані електроприлади для опалення та освітлення, меблі. А цього року учні закладу отримати можливість навчатися на сучасній техніці.

-Техніку придбали в стислі терміни – у вітчизняного виробника. До нас уже приїздили представники заводу, щоб ввести її в експлуатацію. Наша нова техніка нічим не відрізняється від сучасної зарубіжної, — відзначив директор ліцею Володимир Ярошенко.

Він подякував голові ХОДА за увагу, яку вона приділяє розвитку професійно-технічної освіти в регіоні загалом та допомогу в зміцненні метаріально-технічної бази Богодухівського аграрного ліцею зокрема.

Загрузка…