Світлична: «Підвищення соціальних гарантій – це надчутливе питання»

фото прес-служба ХОДА

В рамках засідання колегії Міністерства соціальної політики України, яке відбувається в Харкові 17 травня під  керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, планують розглянути актуальні питання соціального забезпечення в Україні.

Голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що підвищення соціальних гарантій – це надчутливе питання. Дві третини звернень стосуються саме підвищення соціальних гарантій та для великої кількості людей на сьогодні низка питань соціального забезпечення є незрозумілими. Також вона наголосила, що серед першочергових питань, які вона порушуватиме під час колегії, — забезпечення соціальних гарантій для воїнів та учасників АТО (ООС), тимчасово переміщених осіб та чорнобильців.

— Разом із децентралізацією та зміцненням місцевих бюджетів саме на місцевий рівень перейшла велика кількість зобов’язань щодо фінансування соціальних гарантій для різних верств населення. Тому сьогодні будуть розглянуті як урядові рішення, так і законодавчі ініціативи, щоб людям було спокійніше та зрозуміліше, як держава виконує свої соціальні гарантії та зобов’язання, — сказала Юлія Світлична. — Ми запровадили програми, які дають можливість будівництва та придбання житла для воїнів АТО (ООС). Проводиться реконструкція приміщень для розміщення ВПО. Виділяємо фінансування для допомоги чорнобильцям – у лікуванні та оздоровленні.

Під час робочої поїздки до Харківської області Прем’єр-міністр України також ознайомиться з ходом будівництва об’єктів, на які виділяється фінансування з державного бюджету.

Загрузка…