Світлична: «У пріоритеті в 2019 році –відновлення лікарень та ремонти доріг»

фото інтернет

Підбиваючи підсумки XVIII сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що в обласному бюджеті на 2019 рік було закладено чимало соціальних питань, які надають можливість забезпечити всі незахищені верстви населення тими грошовими допомогами, які були передбачені в 2018 році.

З 2019 року співробітники театральних та концертних установ регіону, які мають статус академічних та підпорядковуються обласній владі, отримуватимуть вищі на 30% зарплати. Відповідну ініціативу голови ХОДА підтримали депутати облради. Окрім сфери культури, увага приділятиметься всьому гуманітарному блоку та соціальній сфері.

-У нас багато планів на наступний рік щодо розвитку регіону, ми продовжимо системно відновлювати ті заклади, які потребували цього десятиріччями, — сказала Юлія Світлична. — І першочерговий пріоритет – це відновлення лікарень. Паралельно ми продовжимо закупати нове обладнання. Будуватимемо новий надсучасний онкологічний центр, об’єкти спортивної інфраструктури, центри надання адміністративних послуг. Будемо проводити ремонти та будівництва, які забезпечать дітей дошкільною освітою, ремонтуватимемо школи.

У 2018 році було відновлено три великі магістралі — на Луганську, на Донецьку, а також на Сумську області. Наступного, 2019-го, року продовжать роботу й з відновлення місцевих доріг, а також розпочнуть ремонт, а по суті – нове будівництво дороги Харків – Лозова – Павлоград. Гроші на це вдалося закласти в державний бюджет окремою строкою.

Також Юлія Світлична відзначила позитивний вплив, який матиме на розвиток регіону консолідація зусиль депутатського корпусу, а саме – створення в облраді групи «Єдність і розвиток», до складу якої увійшли 90 депутатів. Робота цієї групи спрямована на те, щоб розвивати Харківську область. Це надасть можливість збалансувати політичні сили, а також долучити до розвитку регіону всіх охочих.

Загрузка…