Світлична: «В Харківщини серйозні макроекономічні показники»

фото інтернет

Вранці 24 квітня делегація Арабської Республіки Єгипет, до складу якої увійшли дипломати, представники уряду, а також керівники чотирьох топових єгипетських компаній відвідала низку промислових підприємств Харківської області, в першу чергу, тих, що працюють у сфері енергетичного машинобудування. Пізніше вони зустрілись з головою ХОДА Юлією Світличною.

-У нас були дуже продуктивні зустрічі, — поділився враженнями Міністр у справах компаній державного сектора Арабської Республіки Єгипет Халед Бадаві. — Ми побачили технічні можливості та ноу-хау ваших підприємств і дуже оптимістично дивимося на майбутнє наше співробітництво. З нетерпінням чекаємо на можливість вибудувати взаємовигідні відносини.

Керівник області відзначила, що Харківська область має стати частиною процесу активізації співпраці з Єгиптом, про який делегація цієї країни досягла домовленостей з Урядом України.

— У нашого регіону — серйозні макроекономічні показники. Стабільні, які показують розвиток. Наші підприємства активно налагоджують співробітництво з партнерами в інших країнах і розширюють ринки збуту, — сказала Юлія Світлична. — Сподіваємося, що продукція харківської промисловості зацікавить Єгипет. Ми можемо бути цікаві в різних сферах: від підготовки фахівців до випуску кінцевої продукції – та готові розглянути будь-які пропозиції партнерів.

У ході зустрічі обговорили перспективні напрямки співпраці, як сфера агробізнесу та освіти. Надзвичайний і Повноважний Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Алі підкреслив, що в прибуття делегації висококваліфікованих фахівців і експертів топ-класу в Україну говорить про розвиток співпраці між країнами.

По закінченню зустрічі Юлія Світлична запросила делегацію Єгипту відвідати міжнародний економічний форум, який відбудеться в Харкові у вересні.

Загрузка…