Ремонт на Сумській трасі закінчать до кінця сезону

фото інтернет

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко і в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») Славомір Новак знайомились з ходом робіт на дорозі в Суми і виробничими потужностями нового сучасного асфальтобетонного заводу. Євгеній Шахненко підкреслив, що завдяки ініційованій Президентом України децентралізації і принциповій позиції глави ХОДА обсяг фінансування ремонту доріг у цьому році збільшився в порівнянні з 2017-м практично в два рази.

В цьому році закінчать ремонт дороги Харків — Охтирка до кордону з Сумською областю та Чугуїв — Куп’янськ — Мілове. Також виділять кошти на ремонт дороги Р-78-Харків-Безлюдівка-Зміїв-Балаклія-Горохуватка.

-Вперше за багато років справа дійшла до ремонту доріг місцевого значення з твердим покриттям. Так, Харківська область отримала з держбюджету субвенцію у розмірі 560 млн грн — ми проводимо зараз тендерні процедури, створена служба місцевих доріг. До ремонту залучаються як підприємства облавтодору, так і інші приватні, комунальні підприємства. Наголос робимо на якості доріг. З ініціативи керівника ХОДА в кожному районі ми створили спеціальні комісії з контролю за якістю відремонтованих доріг, — наголосив заступник голови ХОДА.

Ремонт на Сумській трасі стартував 23 квітня. Як відзначив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець, найбільш зруйновані ділянки дороги знаходяться за Богодуховом, за місяць там почнуть відновлювати основу.

-Вся дорога буде ідеально відремонтована до кінця сезону. Також зробимо заїзні кишені, з’їзди, встановимо необхідні дорожні знаки, — заявив Євген Зражевець. — Ініціатива ремонту цієї дороги належить голові ХОДА Юлії Світличній. Зазначу, що роботи проводяться за кошти державного бюджету в рамках цільової програми, яка називається «Президентська дорога».

Першочерговим завданням є вихід на новий якісний рівень ремонту і будівництва доріг.

Загрузка…