В Харкові відбудеться ЕкоМарафон

фото інтернет

У Харкові з 10 по 31 травня відбуватиметься ЕкоМарафон. В цей період учасники акції та жителі міста дізнаються про споживання екологічної продукції, сортування сміття та способи того, як зменшити шкідливий вплив людини на навколишнє середовище. Проект складається з двох частин. Перша передбачає проведення, власне, ЕкоМарафону. Для того, щоб взяти в ньому участь, необхідно заповнити анкету на сторінці проекту в соціальній мережі Facebook. Кожного дня, починаючи з вечора 9-го травня всім зареєстрованим на пошту організатори надсилатимуть завдання різного рівня складності. Окрім цього, учасники будуть отримувати корисні статті, посилання та іншу інформацію на екологічну тематику. Про виконані завдання потрібно відзвітуватися в інстаграм чи фейсбук – найбільш активні та креативні учасники будуть нагороджені призами.

Друга частина соціального екопроекту – це навчально-розважальний блок. Всі охочі запрошуються на майстер-класи, тренінги, ековечірки та зустрічі. Презентація Екомарафону та перша вступна лекція відбудеться 10 травня в Єврейському студентському культурному центрі «Гілель».

-В нас вже точно пропрацьовано три тренінги. Вони будуть по рівнням. Перший буде від Миколи Рябик – він розповість про основи сортування, як почати, чому це потрібно. Наступний тренінг буде більш поглиблений, про маркування, про те, як вміти читати упаковку, як споживати екологічну продукцію. І наступний тренінг буде взагалі про філософію Zero waste, про закордонний досвід та те, як змінити своє життя на більш екологічне, — розповіла організаторка ЕкоМарафону Елизавета Куріцина.

За її словами, на сьогодні зареєстровано близько 80 людей. Учасники є не лише з Харківської області, а й з Полтавської та Чернівецької. Також провести ЕкоМарафон вирішили й інші міста України – Київ, Івано-Франківськ, Біла Церква, Житомир та Чернігів.

Організаторами ЕкоМарафону виступила Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив». Проект реалізується спільно з ГО «Let`s do it, Ukraine», ініціативами «Kharkiv Zero Waste: кампанія за ресайклінг» та «ЯСОРТУЮ».

фото інтернет

Загрузка…