Світлична: «Задум вистави — передати, якими були відчуття дітей у такій атмосфері на сході України»

фото інтернет

В ХНАТОБі представляють мультимедійну виставу-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» про події на сході України, прем’єра якого відбулася 7 травня. У виставі беруть участь діти з Донбасу, а саме театральний колектив селища Новгородське.

Голова ХОДА Юлія Світлична зустрілась з режисером та колективом вистави, наголосивши, що надзвичайно важливо демонструвати як жила та живе наша країна, що потрібно змінювати, а чого – не допускати.

-Я побувала за лаштунками і можу сказати, що від запаху до світла – усе створює відчуття моторошності, — поділилася враженнями керівник області. — Розумію, що задум – передати, якими були відчуття дітей у такій атмосфері в наших східних регіонах.

Юлія Світлична привітала творчу групу на Харківщині, побажала успіхів та запевнила, що спільний проект стане початком подальшої співпраці та підтримки з боку облдержадміністрації.

Режисер-постановник вистави Ольга Данилюк подякувала Юлії Світличній за підтримку проекту.

-Саме завдяки вашій допомозі ми змогли реалізувати цей проект у Харкові, — сказала Ольга Данилюк. – Хочу відзначити, що ця вистава також про те, що там, у Донецькому регіоні, в прифронтовій зоні, живуть дуже хороші люди. Наші діти – це приклад цього, вони світлі та чудові.

Вистава-променад відбувається на 15 окремих локаціях з декораціями, актори разом з глядачами протягом вистави переходять послідовно від однієї локації до іншої. Використовується велика кількість світлової, звукової та відеоапаратури, а наймасштабніші декорації становлять собою частину кімнати, що монтуватиметься на місці, муляж терикону з вугілля, коридор шахти, зроблений з бруса, сцена кабаре — зі сходами та інше.

Вхід  вільний, але за реєстрацією. Кількість глядачів обмежена: не більш ніж 60 чоловік для однієї вистави. Вікові обмеження — 12+.  Початок вистави 8 травня — о 14:00 та о 16:00.

Загрузка…