Терехов збирається науково розвивати базари?

Вже вкотре міський голова Харкова «розповідає» про те як він за допомогою іноземних архітекторів збирається відновлювати місто. За його словами учора він зайшов час для зустрічі з фахівцями з Великої Британії.

—  Разом обговорили генеральний план міста та відбудову житлових районів, а також створення не просто наукового парку, а цілої наукової спільноти, справжнього наукового району. У ньому буде все – майданчик для розвитку стартапів, університети, житло, зелена зона, ринок – вся необхідна для комфортного життя та розвитку економіки інфраструктура, — написав нарешті українською мовою цей чиновник у власному каналі Телеграму.

Майже нікого не дивує, що в той час коли в місті немає світла, відсутнє водо та теплопостачання, не в кожному з «пунктів незламності» є гарячі напої… пан Терехов має час та натхнення базікати за бачення того як. Дивує зовсім інше – чому в «науковому районі» повинний бути ринок. Чому не може бути супермаркетів або інших торгівельних точок. Навіщо пану Терехову ринок?

Відповідь на останнє питання лежить майже на поверхні. За все своє життя Ігор Олександрович нічого кращого за брудний торгівельний майданчик мабуть не зробив, та не навчився більше ні на чому іншому заробляти гроші у власну кишеню. Там де присутні ринкові майданчики, як правило існує багато схем для незаконного збагачення верхівки, починаючи з «местовых» та закінчуючи поборами Держпродспоживслужби. Наприклад, на ринок потрібно вивести охоронців, які будуть працювати в фірмі контрольованою керівництвом міста. Власників супермаркету вже не можна «нахилити» до такої взаємодії. Крім того, на ринку можна торгувати павільйонами які так і залишаться у власності керівництва ринку (така практика вже була на одному з великих базарів Харкова).

Але саме головне в тому, що чи схоче науковець чапати на ринок замість супермаркету? Та наскільки зручніше йому буде закуповуватися на ринку? Ну й останнє. Може просто пан Терехов бажає зробити наукову базу біологічного факультету для вивчення пацюків та інших «друзів людини»?

Загрузка…