У 2019 році на проект «Енергія світла» ініційований головою ХОДА планують виділити 55 млн грн

фото інтернет

Сьогодні, 6 грудня, під час сесії Харківської обласної ради затвердили програму розвитку освітлення населених пунктів області.

У рамках проекту «Енергія світла», ініційованого головою ХОДА Юлією Світличною, відновлюється освітлення на 140 об’єктах в області (на 71 з них роботи вже виконано). Тому з наступного року проект розширять до обсягів обласної програми. Вона розрахована на 2019 – 2021 роки, й, окрім капремонтів, реконструкції та будівництва об’єктів зовнішнього освітлення, включатиме ремонт електричних мереж зон загального користування та вхідних груп у багатоквартирних житлових будинках усіх форм власності.

Заступник голови ХОДА Вадим Данієлян відзначив, що заплановано й збільшення фінансування на ці заходи — в обсязі 55 млн грн. 50 мільйонів — кошти обласного бюджету та 5 млн — це співфінансування з місцевих бюджетів.

Також він сказав, що до переліку об’єктів, що фінансуватимуться в рамках програми, у першу чергу, включали:

  • об’єкти соціального значення (школи, дитячі садки, лікарні, амбулаторії та інше);
  • центральні вулиці та основні маршрутні напрямки;
  • основні об’єкти благоустрою (парки, сквери, площі та інше);
  • багатоквартирний житловий фонд області.

В рамках програми «Енергія світла» у 2019 році передбачається будівництво, реконструкція та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення, а також ремонт електричних мереж зон загального користування і близько 2,5 тис. вхідних груп багатоквартирних житлових будинків.

Загрузка…