У Люботинському міському будинку культури завершили реконструкцію

фото інтернет

Під час робочої поїздки в Харківський район голова ХОДА Юлія Світлична та народний депутат Ірина Луценко ознайомились з роботами, що проведені у закладі. Приміщення Люботинського міського будинку культури не використовували майже 20 років. У 2018-му Будинок культури нарешті відновили. Тут повністю замінили дах та підлогу, утеплили стелю й стіни, замінили електропроводку, опалення, вікна й двері, а також провели внутрішні роботи.

— Цього року ми звернули пильну увагу на розвиток сфери культури в області. Близько 200 закладів та будинків культури були під реконструкцією та ремонтами. Не тільки збільшуємо фінансування на зміцнення інфраструктури, а ще й закуповуємо музичні інструменти. Також – з наступного року — збільшуємо зарплати робітникам культури: робітники театрів і концертних установ, які є академічними та знаходяться в обласній власності, у 2019-му отримають на 30% вищі зарплати, — сказала Юлія Світлична.

Це далеко не перший об’єкт культурного дозвілля, який привели в життєздатний стан в цьому році. Раніше відкрилися після капітального ремонту Будинок культури і будинок дитячої та юнацької творчості в Кегичівці.

Люботинський міський голова Леонід Лазуренко подякував керівнику області за увагу до розвитку міста. Він зазначив, що цього року, крім будинку культури, зробили понад 2 км колектору та відремонтували водогін, що дуже важливо для нашого міста на сьогодні. Ремонтують  лікарню, завершується проектування будівництва нового садочка.

Народний депутат Україні, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко підкреслила, що цього року для розвитку Харківщини були виділені значні кошти й з державного бюджету. Зокрема, фінансувалися ремонти доріг державного значення та будівництво амбулаторій у селі. Вона запевнила, що Харківщина й надалі матиме підтримку центральної влади.

Також під час відвідування Люботина голова ХОДА Юлія Світлична передала міському голові державну нагороду – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, а Ірина Луценко – подяку від Прем’єр-міністра України.

Загрузка…