Голова ХОДА: «Освітні й наукові здобутки Харківщини повинні бути магнітом для залучення інвестицій»

фото інтернет

Вчора, 21 грудня, голова ХОДА Юлія Світлична та народний депутат, представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко взяли участь у засіданні Вченої ради Національного фармацевтичного університету.

-Для Харкова наука – це альфа і омега. Ми розуміємо, що в нас є сталі традиції, в нас є історія. Але ми повинні не лише зберегти їх, але й примножувати та розвивати. Ми повинні досягати нових результатів, запроваджувати нові програми. Усі ці аспекти показує унікальний у державі виш — Національний фармацевтичний університет, який працює на Харківщині, — сказала Юлія Світлична. – Наш регіон входить до десятки університетських центрів Європи. Харківщина славиться видатними іменами, відомими не лише у нашій державі, а й далеко за кордоном. Нам є чим пишатися. Наші освітні й наукові здобутки повинні бути магнітом для залучення інвестицій. Дійсно, сьогодні Україна переживає важкі часи, і Харківська область, здавалося б, не дуже приваблива в інвестиційному плані, але з Харківщини жоден інвестор не пішов. Навпаки — ми ще активніше розгалужуємо мережу проектів, долучаємося до міжнародних програм. Ми запроваджуємо тут, на Харківщині, унікальні заходи, які надають можливість розвиватися не тільки видатним вченим, а й долучати до спільної роботи молодь.

Також голова ХОДА вручила державну нагороду професору кафедри технології парфумерно-косметичних засобів НФаУ Олександру Тихонову — орден «За заслуги I ступеня». Також найуспішніші представники педагогічного колективу отримали відзнаки ХОДА.

Ірина Луценко відзначила, що Харківщина є інтелектуальною столицею України.

-Харків  — це освітня та наукова столиця України. Це люди, які рухають країну вперед. Дуже важливо, щоб такий інтелектуальний потенціал тут залишався ще багато років, — сказала Ірина Луценко.

Від імені Президента України вона привітала колектив вишу з новорічними святами та подякувала фахівцям за плідну працю.

Загрузка…