У Харкові кандидат в депутати відповідає на питання.. (частина 2)

Продовжуємо публікацію інтерв’ю кандидата в народні депутати по 174-му виборчому округу від партії «Слуга народу» Вікторії Алєксєйчук. Першу частину бесіди нашого кореспондента та пані Вікторії можна прочитати тут.

Вікторія, через 5-ть років вашої каденції в Верховній Раді, яким ви бачите наше місто, яким воно повинно стати?

Я дуже люблю наше місто. Воно чарівне, і я вважаю, що через п`ять років воно буде ще красивішим, зеленішим, з розвинутою інфраструктурою, де кожна родина матиме своє житло, де діти матимуть доступну освіту і матимуть можливість розвивати свої таланти, де студенти після закінчення вишів матимуть робочі місця.

Як цього добитись? Які законодавчі ініціативи повинні бути?

Реформи освіти, медичної сфери, соціальної сфери, розвитку нашої економіки – мають бути спрямовані на людину, не на якісь інтереси олігархів, а на кожного громадянина. Треба підтримати розвиток вітчизняного товаровиробництва, що надасть робочі місця. Будь-який тиск на бізнес має стати предметом особливої уваги правоохоронних органів. Маємо розпочати практику притягнення до відповідальності тих осіб, які зловживають своєю владою. Треба переглянути систему державних органів та посад на предмет їх ефективності. Спростити документообіг, усучаснити його та скоротити таким чином витрати бюджетних коштів на утримання бюрократичного апарату.

Я вважаю що це реальна можливість. Ідучи до Верховної Ради, я маю намір писати такі Закони, які будуть справедливими і будуть спрямовані на реалізацію цих ідей.

Як зробити так щоб кожна родина буда спроможна? Як зробити так, щоб пенсіонери мали гідну пенсію? Як зробити так, щоб вчителі, лікарі мали гідну оплату своєї праці?

Великою проблемою в нашому суспільстві я вважаю корупцію. Ті схеми, які існують в різних сферах, на сьогоднішній день не дають можливість використовувати бюджетні кошти ефективно на благо народу. Потрібно встановити такі законодавчі умови для бізнесу, які дозволять вивести його з тіні. Потрібно започаткувати реальність відповідальності за незаконне збагачення, з конфіскацією вкраденого. Треба забезпечити ефективність роботи Антимонопольного комітету, позбавитись необґрунтованих монополій, фіктивних тендерів, безпідставного завищення цін. Потрібно прописати механізми прозорості діяльності влади і можливості людей приймати участь у вирішенні різних питань. Потрібно встановити такі умови, коли для роботодавця не буде вкрай невигідним офіційно оформлювати працівників. Такі працівники стануть соціально захищеними.  Необхідно запровадити заохочення викривачів корупції та забезпечити їх захист. Треба зробити прозорою нашу судову систему, систему правоохоронних органів, усунути ті дії які заважають розвиватись нашій державі.

Вікторія, головне в житті кожної людини – це сім’я. Які правові відносини повинні бути між членами родини, як ви собі це бачите?

Нажаль сьогодні сімейні цінності у нас втрачені в суспільстві. Батьки, знаходячись в гонитві за грошима, щоб забезпечити хоч якось якість життя, звести кінці з кінцями постійно працюють. Діти залишаються без уваги батьків, вони не доотримують кохання, уваги. І тому я вважаю, що у нашому суспільстві такі діти виростають обездоленими, менш чуйними, впевненими у собі. Багато батьків безвідповідально ставляться до виконання батьківських обов’язків. Проблемою є виконання судових рішень щодо стягнення аліментів. Від цього страждають діти. І треба вдосконалювати ці питання на рівні законів.

Для того щоб захистити родину мабуть треба змінити не тільки правоохоронну, а й судову систему?

Судова система нажаль сьогодні є корумпованою, звичайна людина, яка не має грошей на адвокатів, немає зв’язків – не здатна відстояти справедливість в судах. Відсутній реальний захист свідків. І тому я вважаю, що потрібні суттєві реформи на рівні відбору кандидатів на посаду суддів. На рівні встановлення відповідальності суддів за завідомо неправосудні рішення. Потрібні законодавчі механізми участі громадськості в контролі за діяльністю правоохоронців та суддів, система ефективної безоплатної правової допомоги.

Що Ви зможете зробити для мешканців 174 округу у ВРУ?

Під час зустрічей з виборцями я почула, що найбільше турбує людей сьогодні. Низький рівень зарплат, пенсій, соціальних виплат. Високі тарифи за комунальні послуги. Висока вартість ліків. Тиск чиновників на місцевий бізнес. Проблема з робочими місцями – для їх вирішення потрібні системні законодавчі зміни. На сьогодні є стратегія щодо зменшення тарифів. Ціноутворення слід позбавити корумпованих складових. Будемо акцент робити на видобуток власного нашого газу, у нас такі можливості є. Сприяти розвитку «зеленої енергетики». Треба щоб були залучені інвестиції. Залучення інвестицій потребує прозорої системи і проведення тендерів, і судової гілки влади. Тому що захист інвестора забезпечується якістю нашої судової системи.

На місцевому рівні людей турбує низька ефективність взаємодії з органами місцевої влади, бюрократизм, відсутність належного інформування, правова незахищеність. Були висловлені чисельні прохання щодо розширення мережі дитячих садочків, створення розвивальних та спортивних центрів для дітей та молоді, яких дуже бракує. Є значна частина будинків, що потребують капітального ремонту, заміни комунікацій, але роками ці проблеми залишаються невирішеними.

Є скарги на транспортне обслуговування: бракує маршрутів, обмежено кількість транспортних одиниць, стан транспортних засобів не витримує критики.

Є гострі проблеми: проблеми здоров’я людей в районі «Коксохіму», мережа «наливайок» та реалізація наркотиків. Чисельні спроби людей протидіяти цьому – не дають результату. Звернення до поліції не ефективні. І вирішувати такі питання треба на загальнодержавному рівні.

Мешканці округу бажають покращення місць дозвілля: для дітей – удосконалення дитячих майданчиків, є природні й паркові зони, що потребують благоустрою.

Моє особисте прагнення – щоб Закон працював і був справедливим. Оскільки я юрист, я вчу дітей, як має бути, і я не можу дивитися їм в очі, коли вони в реальному житті стикаються з іншим, з корумпованістю влади.

Я так само як і всі українці хочу, щоб наша влада була професійною та відповідальною. Державні службовці мають бути порядними і виконувати закон. Виборці повинні розуміти, кого вони обирають. І чи здатна така людина боротися за справедливі закони. Які і чиї інтереси такий депутат націлений захищати. Закони стосуються всього народу України. Місцеві проблеми повинна вирішувати місцева влада. А народний депутат – сприяти цьому.

Не народ повинен бути слугами державної та місцевої влади, а влада повинна служити народу!

Загрузка…