У Харкові кандидат в депутати відповідає на питання… (частина 1)

Ще один кандидат в народні депутати по багато страждальному 174-му виборчому округу погодився відповідати на питання Insidernews. Знайомтесь, Вікторія Алєксєйчук, кандидат від партії Володимира Зеленського «Слуга народу».  Закінчила «з відзнакою» Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого, Харківське музичне училище. У 2007 році захистила кандидатську дисертацію, отримала вчене звання доцента юридичних наук. Є автором та співавтором понад 60 наукових, науково-практичних та навчально-методичних робіт, бере участь в законопроектній роботі, науково-консультативній діяльності органів правопорядку та суду, член міжнародної організації Конгресу Криміналістів.

Викторія, ви йдете до Ради, за ким, за чим, або для чого?

Сьогодні в Україні існує велика проблема – це високий вотум недовіри до державної влади. Державна влада сьогодні в країні не захищає людей, вона не захищає інтереси українського народу і перший крок ми зробили на президентських виборах. Ми довели, що хочемо кардинальних змін в нашій країні і ми маємо зробити наступний крок. Маємо сформувати Парламент – дієвий законодавчий орган. Який буде спроможний виправдати надію народу. Влада має стати відповідальною. І нагальна потреба – законом закріпити цю відповідальність і її гарантії. Потрібно зняти недоторканість з депутатів. Прописати механізм їх відклику. Встановити відповідальність за невиконання обов’язків народного депутата та за незаконне збагачення. Треба розділити бізнес і владу. І закріпити це на конституційному рівні. Я йду до ВРУ, щоб творити справедливі закони. І забезпечити дотримання законів представниками влади. Саме це об’єднало мене з командою Володимира Зеленського. Я вболівала за нього на Президентських виборах, була його довіреною особою. Я пишаюсь українцями, тим що змогли захистити свій вибір, мирним шляхом досягти перших змін. Мені дуже імпонує, що порядність людини ставиться першою вимогою до представника влади. І зараз від кожного з нас залежить, кому ми довіремо наше майбутнє, і чи буде в Парламенті більшість, яка дотримується єдиної стратегії змін в Україні.

Нещодавно гасло «Армія, Мова, Віра» здавалось об`єднало країну, але пройшло кілька місяців і це гасло перестало об`єднувати — воно роз`єднало людей…

— Гасла не повинні ставати метою політичної діяльності та засобом політичного піару. Я вважаю що будь-які зміни в цих напрямах, які потрібні Україні, мають нести позитивне. Професія військовослужбовця має стати престижною в нашій державі, з гідним забезпеченням, гідними умовами для розвитку армії і сучасною технікою. Мова не повинна роз`єднувати наше суспільство на різні частини, а віра повинна об`єднувати нас. Кожен з нас народився людиною. І ми всі рівні і повинні про це пам’ятати. А коли ми єдині – то зможемо подолати кризу в нашій державі та зможемо досягнути успішних перетворень. Критика має бути конструктивною. Потрібно дбати й про політичну культуру. Сьогодні відносини між політичними партіями мають небезпечний характер, супроводжуються насиллям і агресією. Розпалювання ворожнечі є злочинним.

 В сучасній Україні існує проблема молоді, проблема її освіти. Як ви дивитесь на це питання?

— Гордістю нашого 174-го округу є фізико-математичний 27-й ліцей, який готує конкуренто здатну, сучасну молодь нашого століття, яка здатна вирішувати надалі проблеми нашого суспільства в різних сферах. Наші фахівці цінуються в усьому світі. Але в першу чергу вони мають цінуватися на своїй рідній землі. Держава повинна дбати про інтелектуальний потенціал України. Будь-який педагог, в будь-якому навчальному закладі має розвивати в кожному учні інтерес до навчання, підтримувати ініціативність, роботу у команді. Молодь має бути ерудованою, а знання – практично корисними. Потрібна державна підтримка молоді, доступність сучасної освіти, вдосконалені засоби та методики викладання, сучасні умови підготовки наших спеціалістів. Слід виходити з актуальності певних напрямів підготовки.

Москальовка, та місто Харків у цілому, завжди славилися талантами. Як нам їх виховати, як нам їх підтримати?

— Дійсно, відомою у світі людиною, дитинство якої пов’язано із 174 округом, є акторка і співачка Клавдія Шульженко. Ми маємо цінувати традиції нашого народу, ті досягнення, які були зроблені в сфері культури, маємо знати свою історію. Потрібно на законодавчому рівні запровадити засоби, які будуть сприяти збереженню нашого історичного надбання. Наші діти і онуки мають право знати історію своєї країни, якою вона є. Фінансове забезпечення і підтримка наших талантів і в культурі, і в спорті, в науці – повинні запобігати їх відтоку за кордон.

Далі буде…

Загрузка…