На Харківщині збільшилась кількість офіційно працевлаштованого населення

фото інтернет

На Харківщині проводяться роз’яснювальні заходи щодо необхідності легалізації робочих місць та підвищення рівня офіційної заробітної плати. Як повідомили в прес-службі ГУ ДФС у Харківській області, фонд оплати праці у квітні 2018 р в порівнянні з січнем 2018 року зріс на 340,1 млн.грн. та склав 4,0 млрд.грн. Таке зростання відбулось завдяки збільшенню чисельності найманих працівників з 633,6 тис осіб у січні п.р. до 653,8 тис осіб у квітні п.р. Тобто кількість офіційно працевлаштованого населення збільшилось на 20 тисяч.

Також, з початку року порушення законодавства при виплаті доходів громадянам встановлені у 280 суб’єктів господарювання. В ході перевірок виявлено 289 неоформлених найманих робітників, у тому числі за результатами контрольно-перевірочної роботи 269.

Серед них 22 неофіційно працевлаштованих співробітника однієї з відомих у Харкові мережі з роздрібної торгівлі пивом. Так, згідно звітності, ТОВ використовує працю 26 працівників із середньою заробітною платою 3,2 тис.грн. В ході перевірки, підприємство надало повідомлення  до податкових інспекцій про прийом на роботу  ще на 22 — х  найманих працівників.

Загрузка…