Поліція Києва побила й арештувала захисників традиційних цінностей перед початком гей-параду

фото InsiderNews

Поліція Києва жорстоко побила та заарештувала пів сотні громадських активістів, котрі вийшли з мирним мітингом проти пропаганди ЛГБТ-ідеології з гаслом «Захистимо майбутнє дітей».

17 червня в центрі столиці, напередодні гей-параду, представники націоналістичних і християнських організацій вийшли провести офіційну санкціоновану акцію, щоб заявити свою категоричну позицію проти проведення вищезазначеного дійства та пропагування нетрадиційних цінностей в освітніх закладах.

Оскільки учасники акції перебували на місці маршруту, яким мала прямувати ЛГБТ-спільнота (бульвар Шевченка), представники поліції при значній кількісній перевазі із застосуванням газу, кийків, силових методів виштовхали присутніх, а деяких забрали до райвідділку.

Хвиля арештів продовжилася трохи згодом поблизу Оперного театру, коли активісти наблизилися до маршруту проведення маршу та звернулися до правоохоронців з проханням повернути їм втрачені під час попереднього затримання на бульварі Шевченка речі(телефони, гаманці, каремати). Кількість затриманих нараховувала до 60 осіб.

Серед постраждалих були неповнолітні, жінки, ветерани російсько-української війни. Завдані правоохоронцями ушкодження варіювалися від синців та подряпин до зламаних ніг, ребер та розбитих голів. 17-ти річний представник «Карпатської Січі» вийшов із райвідділку з загіпсованою ногою. Останньою випустили дівчину, з якою народний депутат Оксана Корчинська відправилися на перевірку підозри струсу мозку.

З вимогою негайного звільнення всіх неправомірно затриманих решта учасників відправилася до Шевченківського райвідділку й на знак протесту перекрила декілька пішохідних переходів, пропускали лише швидкі та автівки з дітьми. Активісти тримали окровавлені вранішньою кров’ю після побиття плакати з написами: «ЛГБТ – війна з Богом», «Збоченці – геть, здорова нація – понад усе!» тощо.

На сторінці «Правого Сектору» вказано, що відповідальним за побиття є Начальник ГУ НП м. Києва Крищенко, і саме він віддав наказ розігнати мирну акцію. Лідер «С14» Євген Карась у себе на сторінці також вказує прізвище Юрія Зозулі, який, за його словами, і раніше давав розпорядження своїм підлеглим розганяти мирні зібрання, як це було під час протесту жителів проти забудови на вулиці Ревуцького.

Загрузка…