Хто погасить борги за електроенергію на окупованих територіях?

фото інтернет

Погашення боргів за електроенергію окремих районів Донецької та Луганської областей не буде здійснюватися за рахунок українського бюджету. Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання уряду.

Так, Кабінет міністрів України затвердив законопроект про особливості погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії. Зокрема, даний законопроект передбачав оплату боргів за електроенергію, які мають споживачі на окупованих територіях на сході України, за рахунок державного бюджету. Така норма викликала хвилю критики з боку громадськості та експертів.

В свою чергу, міністр фінансів України Олександр Данилюк сьогодні заявив, що пункт про погашення заборгованості за рахунок бюджетних коштів з кінцевої версії законопроекту буде видалений в трьохденний строк.

-Ми прибираємо будь-які вимоги, які стосуються компенсації погашення заборгованості за рахунок бюджету, — сказав О.Данилюк.

Указаний законопроект розроблений з метою запровадження нової моделі ринку електричної енергії. Ця модель передбачає створення товарної біржі та ліквідацію державного підприємства «Енергоринок». На сьогодні дебіторська заборгованість «Енергориноку» складає 29,8 млрд грн., а кредиторська – 28,1 млрд грн.

Загрузка…