Винахідлива жінка ошукала “друзів” на 60 млн грн

фото інтернет

За словами начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, у ході розслідування встановлено, що протягом 2011 — 2015 років зловмисниця ошукала два банки, товариство, підприємця та знайомого.

Першою жертвою став знайомий жінки, що займався підприємницькою діяльністю. Вона розповідала, що нібито має можливість у різних банківських установах через аукціони купувати заставне майно з проблемних кредитів за ціною значно нижче ринкової та запропонувала організувати спільний бізнес. За рік “співпраці” під приводами необхідності внесення задатку або оформлення документів – виманювала у підприємця різні суми грошей, загальна сума яких склала понад 1 млн грн.

За схожою схемою зловмисниця ошукала ще одного знайомого, якому у 2015 році запропонувала купили будинок через аукціон за 200 тис. грн. Ні грощей, ні будинку чоловік так і не побачив. Наступним жінка взяла «в розробку» керівника товариства, що знаходилося на межі банкрутства. Вона, представившись працівником банку, пообіцяла допомогти, закрити кредити ТОВ у двох банках міста. Крім того, за допомогою підроблених документів вона наділила себе повноваженнями розпорядника іпотечним майном та зняла заборону з будівель. Як наслідок, керівник товариства віддав шахрайці майже 1 млн. 300 тис. грн., а два банки фактично позбавилися можливості звернути стягнення на заставне майно загальною вартістю понад 57 млн. грн.

Наразі, жінці повідомлено про підозру у вчиненні шахрайств в особливо великих розмірах, заподіянні майнової шкоди шляхом обману та зловживання довірою, підробленні документів і використанні завідомо підроблених документів (ч. 3,4 ст. 190, ч. 2 ст. 192, ч. 3,4 ст. 358 КК України). Максимальна санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Загрузка…