Харків’янам пропонують здати зброю

фото InsiderNews

В Харківській області розпочалися заходи з протидії незаконному зберіганню зброї. Про це повідомив старший інспектор з особливих доручень відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Дмитро Акулов.

Програма «Місячник добровільної здачі зброї» проходить двічі на рік – восени та навесні. Цього разу програма діятиме протягом квітня. В цей період жителі Харківської області можуть добровільно здати зброю, зберігання якої є незаконним, без притягнення до кримінальної відповідальності.

Дані заходи спрямовані на донесення до громадян інформації про те, що зберігання, носіння, використання незареєстрованої зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, по-перше, карається законом. По-друге, в період проведення цих заходів, кожна людина, яка має у своєму користуванні чи своєму зберігання дані предмети, може звернутися у територіальний підрозділ поліції за місцем проживання, або до будь-якого співробітника поліції, з заявою про бажання здати ці предмети, — пояснює Дмитро Акулов.

За його словами, здати зброю можна й в будь-який інший час. Програма ж проводиться для того, щоб привернути увагу громадян та ЗМІ до проблеми. Як зазначив Д.Акулов, після здачі зброї, вона або підлягає реєстрації (якщо людина хоче стати законним власником), або її знищують (якщо зброє не придатна до користування).

За два місяці дії програми (квітень та жовтень), в минулому році жителі Харківської області здали біля 475 одиниць зброї.

Загрузка…