У Харкові «Національний Корпус» оголосив війну олігархам і корумпованим чиновникам

У Харкові "Національний Корпус" оголосив війну олігархам і корумпованим чиновникам
фото архив Insidernews

7 червня відбулася бійка між підприємцями, поліцією та адміністрацією ТЦ «Барабашово», власником якого є скандально відомий український олігарх Олександр Фельдман.

На боці власників торгових місць були їхні сім’ї та близькі, а також представники харківського осередку «Національного Корпусу». Останні вступили в конфлікт, щоб стати на захист від рекетирства і загроз з боку Фельдмана і його банди, котрі роками тероризувала бізнесменів прикриваючись депутатською недоторканістю.

Представники «Нацкорпусу» розповіли, що до них неодноразово зверталися за допомогою підприємці ТЦ «Барабашово», і скаржилися на вимагання й погрози з боку адміністрації. Зокрема, люди розповідали про постійне вимагання грошей з боку фірм прокладок, про погрози і навіть спроби фізичної розправи з тими, хто відмовлявся платити так званий додатковий внесок за квадратний метр. Суму в розмірі 100 — 200 американських доларів потрібно було віддати у вигляді хабара за 1 кв.м., щоб продовжити роботу на своїй торговій точці.

Сотні звернень в поліцію виявилися безрезультатними. Тоді підприємцями була створена профспілка і більше року тривали суперечки між адміністрацією й підприємцями. Останні декілька місяців тиск з боку адміністрації перетворився на «розправу з бунтарями». Абсолютно всі конфлікти і нападу є замовними. Деякі з підприємців зазнали сильних тілесних ушкоджень.

Підприємці впевнені, що за виконанням цих злочинів стоїть колишній АТОвець з позивним «Іспанець», який крім того покриває незаконну вирубку лісу та торгівлю наркотиками в аптеках міста Харкова.

Харківський осередок «Національного Корпуси» знають як справжніх патріотів, ще ж весни 2014 року, коли вони протистояли сепаратистам на вулиці Римарській. Уже в активній фазі конфлікту підприємці були змушені звернутися до них за допомогою та просити захисту від озброєних тітушок.

«Люди багато років торгують на території цього ТЦ, маючи на це всі законні підстави. Але це не аргумент для збройних тітушок Фельдмана: Вони беруть людину і силою викидають на вулицю. Ми робимо все, щоб цьому перешкодити «, — пояснюють прихильники політичної сили.

Через кілька годин після подій суботи 8 червня, коли стався черговий силовий конфлікт і був сильно поранений один із власників торговельної точки, в ЗМІ були розміщені матеріали, де представники адміністрації ринку вважають себе постраждалою стороною.

На офіційному Телеграм-каналі підприємців ринку «Барабашово» BARABASHOVO.INFO опублікували відео, де зафіксували, як воєнізована охорона олігарха Фельдмана і адміністрації ринку б’є підприємців та активістів.

Варто зазначити, що за словами представників «Національного Корпуси» сьогоднішня ситуація в Харкові – це сигнал, до майбутньої повномасштабної війни підприємців і патріотів проти олігархату і корумпованих чиновників, котрі грабують країну та встановлюють свої рабовласницькі правила.

P.S. Думку та погляд на події з іншого боку, від концерна АВЕК, редакція Insidernews оприлюднить найближчим часом.

Загрузка…