Україна та Саудівська Аравія можуть створити зону вільної торгівлі

Під час візиту Петра Порошенка до Саудівської Аравії, виникла перспектива утворення між країнами зони вільної торгівлі.

Україна та Саудівська Аравія можуть створити зону вільної торгівлі
фото интернет

За словами заступника голови Адміністрації Президента України, Костянтина Єлісєєва, ініціатором обговорення питання щодо створення зони вільної торгівлі виступила українська сторона. На це представники Саудівської Аравії відреагували з серйозною зацікавленістю, і скоро планується спільна оцінка можливості укладення угоди.

На сьогодні президентом України встановлено особисті контакти на рівні лідерів держав, що є дуже важливим для подальшої співпраці зі східними державами. А підписання Меморандуму про політичні консультації між МЗС України та Радою співробітництва арабських держав Перської затоки передбачає створення робочих груп в різних сферах з метою налагодження співробітництва. Як зазначив Костянтин Єлісєєв, важливою частиною перемовин між Україною та Саудівською Аравією було обговорення питання лібералізації візового режиму. При цьому представники Саудівської Аравії підтримали пропозиції української сторони.

Нагадаємо, за повідомленням прес-секретаря президента України, Святослава Цеголко, Петром Порошенко спільно з прем’єр-міністром Мухаммедом ібн Рашидом Аль Мактумом був підписаний Меморандум про безвізовий режим між Україною та ОАЕ.

Загрузка…