Український спортсмен Олександр Абраменко отримав орден “За заслуги”

Петро Порошенко вручив чемпіону ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор Олександру Абраменку орден.

фото інтернет

Президент України сручив спортсмену Олександр Абраменко та головному тренеру збірної команди України з фристайлу Енверу Аблаєву високі державні нагороди – ордени «За заслуги» ІІІ ступеня за досягнення високих результатів на на ХХIII Зимових Олімпійських іграх 2018 року в місті Пхьончхані (Південна Корея).

-Найщиріші вітання. Це заслужена нагорода. Ви зробили більше, ніж багато хто для популяризації нашої держави, і я вас вітаю з цією заслуженою перемогою. В Україні дуже давно не було олімпійських медалей. Думаю, що це перемога. Про яку мріяли і, чесно кажучи, не всі вірили, що в нас буде «золото». Я бачив твій вираз обличчя і як потім всі стрибали від радості — сказав Петро Порошенко, вручаючи Олександру Авраменку відзнаку.

Звертаючись до Енвера Аблаєва, президент наголосив, що це величезне досягнення для трененра, величезна робота на всю державу та подякував за працю, додавши, що Олександр Абраменко назавжди залишиться в пантеоні слави українського олімпійського спорту.

Олександр Авраменко розповів, що Міжнародний олімпійський комітет попросив надати одну з лиж, у яких він переміг на Олімпіаді, з автографом для музею у Лозанні.

-Я перебував у якомусь такому не зрозумілому відчутті. Це для мене був який сон. Але я дуже зрадів, що я зміг завоювати і принести Україні першу золоту медаль у нашому виді спорту, — сказав спортсмен.

По завершенні зустрічі Петро Порошенко вручив сертифікат на квартиру Олександру Абраменко та ще раз подякував лижним акробатам за вагому перемогу, високий професіоналізм, відданість справі, патріотизм і здобуту славу в ім’я України та побажав здійснення усіх їх мрій.

Загрузка…