В Мереф’янскій лікарні встановлено «рекорд»

Біля п’ятнадцяти хвилин знадобилось лікарям цього закладу щоб встановити діагноз, провести обстеження та викинути біля 23 години вісімдесяти восьми річну жінку. Так, так саме викинути, бо як раз почалась комендантська година, а стареньку привезли з іншого населеного пункту.

Але все спочатку. В селище Високий на домашню адресу до старенької жіночки була викликана швидка медична допомога, бо бабуся жалілася на гострі болі в животі. Екіпаж швидкої діючи за правилами та протоколами доставив пацієнтку до найближчої лікарні з хірургічним відділенням. Після першого поверхового огляду та пояснень медиків швидкої стареньку вирішили прийняти на лікування до стаціонару.

Швидка медична допомога, отримавши всі необхідні документи, передала хвору жінку лікарям стаціонару. Останні за 15 хвилин змогли «провести» всі необхідні огляди, зібрати анамнез, зробити всі дослідження та аналізи… Крім того, вони повинні були ввести всі данні в історію хвороби, сформувати виписку та видати її на руки хворій. І ВСЕ ЦЕ ЗА 15 ХВИЛИН!!!

Насправді у на руках у хворої Нурмагомедової Тамари Федірівни 1935 року народження на руках осталась лише «рекомендація», в який не тільки нема підтвердженого діагнозу, а відсутня навіть печатка лікарні.

Ось та жінка-лікар яка писала цигульку порадила старенькій консультацію гастроентеролога, або сімейного лікаря. Також вона прописала ліки від живота – НОШПА! І все!

Є декілька питань до керівництва лікарні, обласного департаменту охорони здоров’я, може й до міністерства тієї ж самої охорони. Як без жодного обстеження або аналізу лікар за 15 хвилин виписує зі стаціонару хворую?  Як і де навчалася ця лікарка і чи не треба її досвід розповсюдити по всіх лікарнях? Чому лікарями Мереф’янскої лікарні не виконуються протоколи лікування та обстеження хворих в хірургічному стаціонарі? Звідки взялось таке ставлення до людини? Чи вже старенькі люди в Україні не є її повноправними громадянами і не мають права на повне та своєчасне лікування? Чи може та сама лікарка через декілька років не зможе опинитись на місці цієї старенької?

Просимо правоохоронні органи вважати цей матеріал заявою про вчинення правопорушення за статтею Кримінального Кодексу України яка передбачає покарання за ненадання допомоги хворому, або неналежне виконання лікарем його обов’язків.

Загрузка…