В Харківській області створюється ще один орган координації

Створення Координаційної ради з національно-патріотичного виховання при Харківській ОДА приречене на провал, якщо в неї будуть включені ті ж самі люди, які саботували цей процес протягом трьох років війни.

фото insidernews

22 квітня на сайті Харківської обласної державної адміністрації з’явилась інформація про те, що на четвертому році війни, яку розв’язала Російська Федерація проти України, в найкоротші терміни в регіоні буде створена Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання.

За словами голови Харківської ОДА, яка ініціювала створення такої ради, в Харківському регіоні, який межує із зоною АТО, гостро стоїть питання активізації роботи з патріотичного виховання.

Сказано це так, як наче б то це питання не стояло в 2014 році, коли викладачі Каразінки і Юрки не тільки приймали участь в антиукраїнських мітингах, а й виступали організаторами масових заворушень і до цього часу „виховують” молоде покоління в навчальних закладах…

Сказано це так, неначе в 2015 році Громадською організацією „Українське громадянське суспільство” не ставилось питання щодо стану національно-патрітичного виховання в школах міста Харкова, які живуть своїм окремим комунальним життям паралельно інтересами держави Україна.

Сказано це так, неначе комусь це приснилось і не було насправді, коли учні одного з навчальних закладів профтехосвіти у своїх листівках побажали смерті воїнам, які проходять лікування у військовому госпіталі, а керівництво цього закладу обійшлось лише доганою та й то не за те, що виховують дітей у ненависті до України, а в тому, що недогледіли, що було написано на поздороленнях воїнам.

В цій інформації про наміри створити якусь чергову раду викликає тривогу те, що вона знову ж таки замовчує: — а хто ж ворог, хто вбиває і калічить наших воїнів?

Викликає тривогу і те, що в цій раді знову ж таки будуть ті ж самі люди, які будучи при посадах умисно замовчували правдиву інформацію про гібридний характер агресії Російської Федерації і про те, що в зоні АТО українські воїни гинуть від рук російсько-терористичних банд, а не від якогось абстрактного АТО.

Тривогу викликає і те, що „організація вивчатиме проблемні питання, що пов’язані з реалізацією державної політики у сфері національно-патріотичного виховання на території Харківської області. Рада також надаватиме пропозиції щодо удосконалення роботи з громадянсько-патріотичного, військово-патріотичного, духовно-морального та військово-спортивного виховання”, як повідомляється на сайті ХОДА. Тобто, вивчатиме, пропонуватиме, удосконалюватиме… А ще, засідатиме…

Але все це було і раніше… На папері…

А в дійсності на четвертому році війни створюється ще один орган, хоча і громадський, з тих самих людей, які за своїми посадовими обов’язками були зобов’язані робити цю роботу. Створюється з тих самих людей, які три роки саботували процес національно-патріотичного виховання шляхом замовчування правдивої інформації про збройну агресію Російської Федерації проти України та її спонсорство терористичних організацій ОРДЛО.

Андрій Безуглий

Загрузка…