В Харкові – Французька весна

фото интернет

В Харкові розпочинається щорічний фестиваль «Французька весна», який охопить місто з 3 по 29 квітня. Серед заходів фестивалю – музично-театральна вистава «Концерт для двох клоунів» від компанії Les Rois Vagabonds, показ короткометражних фільмів, джазовий концерт, виставка першого українського графічного роману «Герой поневолі» та інше.

Також з 25 по 29 квітня на харків’ян чекає насичена програма кінопоказів «Роман з кіно: екранізація французьких бестселерів», що відбудеться на базі коворкінгу Fabrika.space. Відкриватиме кінопокази стрічка Бенуа Жако «Вілла Амалія».

-Це екранізація однойменного роману Паскаля Кіньяра про жінку-композитора, яка розриває всі зв’язки з минулим, переселяється на італійський острів та починає своє життя в новому ритмі, в новому напрямку, — розповів Андрій Бочарніков, координатор «Французької весни» в Харкові.

Більш детально про кінопокази та програму «Французької весни» можна дізнатися на сайті французького культурного центру Alliance Française de Kharkiv.

Фестиваль «Французька весна» приїхав до Харкова не вперше. Цього разу захід святкує свій 15-й ювілей. І з цієї нагоди до міста завітає посол Франції Ізабель Дюмон.

Загрузка…