В Харкові розпочався шаховий турнір

фото інтернет

Сьогодні, 26 вересня, розпочався шаховий турнір на Кубок голови ХОДА, присвячений річниці визволення Харківщини в роки Другої світової війни. Участь у змаганнях беруть близько 120 професійних шахістів, у тому числі гросмейстери, переможці шахових олімпіад, чемпіони Європи та світу.

— Дуже приємно, коли спорт розвивається на території нашої області. Але шахи в регіоні – на окремому рахунку. Адже шахову історію нашого регіону писало багато поколінь спортсменів. Ми пишаємося своїми шахістами й тренерами, які виховують зірок не тільки українського, але й міжнародного спорту, — сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Президент Харківської обласної федерації шахів Сергій Гусаров подякував голові ХОДА за підтримку, надану в організації турніру. Він повідомив, що участь  у змаганнях беруть кращі шахісти області – 5 гросмейстерів, олімпійські чемпіони, чемпіони світу серед юнаків, міжнародні гросмейстери, кандидати в майстри спорту. Найменшому учаснику змагань – чемпіону світу Тихону Черняєву – 8 років, найстаршому – за 70. Такого рівня змагання в Харківській області довгий час не було.

Під час урочистого відкриття турніру Юлія Світлична передала Сергію Гусарову Подяку Міністерства молоді та спорту України.

Загрузка…