В Харкові стартував перший міжнародний жіночий турнір з хокею

фото інтернет

12 квітня відбулась урочиста церемонія відкриття жіночого хокейного турніру The Kharkiv Invitational. Голова ХОДА Юлія Світлична прийняла участь у заході та наголосила, що в області будуть підтримувати не тільки сьогоднішній чемпіонат, але й розвиток жіночого хокею та в цілому підтримувати спорт, щоб досягати найкращих результатів.

-Думаю, що сьогодні буде гаряча гра на холодному льоду, і дівчата покажуть, на що здатні. Ми розвиваємо як олімпійські, так і неолімпійські види спорту. Виділяємо стипендії видатним спортсменам і тренерам, а також запровадили стипендії тим спортсменам, що тільки-но починають демонструвати результати, щоб спонукати їх на подальші звершення,- підкреслила Юлія Світлична.

Низка хокейних зустрічей відбудеться 13 квітня, на 14-е заплановані матчі за 1-е та 3-є місця. У перший день змагань відбулись два матчі – харківський клуб «СМК» зустрівся з «Дніпровськими Білками», а чемпіонки України — харківські «Пантери» — з «Ягуарами» з Нью-Джерсі (США). Також у рамках турніру заплановано проведення майстер-класів для дітей від американських тренерів (перший відбувся 11 квітня, другий завершить турнір 15 квітня). Турнір The Kharkiv Invitational є некомерційним, він націлений на популяризацію хокею серед жінок у нашому регіоні. У кожній команді — мінімум 11 гравців віком від 15 років.

Загрузка…