В Харкові студенти зможуть спробувати себе в ролі поліцейських

фото InsiderNews

В Харкові відбудеться науковий міжвузівський квест. Студенти з 20 університетів будуть виконувати завдання на визначення рівня фізичної підготовки та володіння зброєю. Окрім того, квест містить вправи, в яких учасники покажуть свої знання з іноземних мов, основ медицини, пожежної безпеки, криміналістики, а також навички зі стрільби. Всього сформовано 20 команд, в кожній з яких по 5 учасників.

-Перші 10 команд почнуть виконувати завдання по різних локаціях, а інші 10 команд матимуть змогу відвідати майстер-класи. Потім ці команди будуть змінені між собою , — розповідає Наталія Куфтеріна, координаторка квесту та радниця голови ХОДА.

На одному з таких майстер-класів учасники зможуть побувати в ролі працівників поліції. За словами першого проректора Харківського національного університету внутрішніх справ та підполковника поліції Дмитра Швеця, на цьому заході співробітники правоохоронних служб відтворять процес затримання правопорушника.

-Ми створимо такий майстер-клас, до якого будуть залучені представники Національної поліції з відповідним обладнанням, з відповідною технікою та оснащенням. І кожен глядач, кожен учасник зможе спробувати себе в якості, перш за все, поліцейського, — каже Дмитро Швець. — Як діє працівник поліції при затриманні злочинця чи порушника, як його необхідно садити до автотранспорту, як вдягати кайданки та про інші практичні речі , які необхідні кожному поліцейському, можна дізнатися на цьому заході.

Всі події квесту будуть проходити на території Харківського університету внутрішніх справ. Завітати на квест та взяти участь в майстер-класах можуть всі охочі. Як зазначила головний спеціаліст відділу молодіжної політики Управління по справам молоді та спорту ХОДА Світлана Котлик, мета квесту – підвищити довіру до поліції та продемонструвати весь процес їхньої роботи.

Нагадаємо, що міжвузівський квест відбудеться 27 квітня на території Харківського університету внутрішніх справ. Початок о 9:20.

Загрузка…