В Харкові відкриється виставка «(Не)оголошена війна – солдатські фотографії»

Про ідею фотовиставки та процес її втілення розповіли в медіа-центрі «Накипіло».

фото інтернет

Відкриття фотовиставки «(Не)оголошена війна – солдатські фотографії» відбудеться 23 лютого на другому поверсі готелю «Експрес». Фотопроект створив журналіст Юрій Ворошилов спільно з колишніми бійцями 92-ої окремої механізованої бригади, які зараз об’єдналися в громадську організацію «Я є Народ».

-До нас звернувся Юрій Ворошилов, громадські та волонтерські організації щодо підтримки в створенні та проведенні виставки «Неоголошена війна» в приміщені вокзалу «Харків-Пасажирський». Ми, в свою чергу, чим змогли, тим і допомогли. Хочу зазначити, це вже наш третій спільний проект, — каже Олександр Костін, начальник відділу охорони нерухомої культурної спадщини та музейної справи Управління культури і туризму ХОДА. – Світлини, що будуть представлені на цій виставці, нікого байдужим не залишать. Вони зображують ті події та тих людей, які відстоюють незалежність нашої країни, її територіальну цілісність.

Виставка є постійно діючою, тож кожен бажаючий в будь-який час зможе її відвідати. Також в рамках фотопроекту організатори планують проводити зустрічі молоді з учасниками бойових дій.

-Ми робимо все це для молоді, для дітей, для студентів. Ми знову ж таки отримали підтримку Управління освіти й у нас будуть регулярні екскурсії для школярів та студентів,  а також проводитимуться зустрічі з реальними фронтовиками, — розповідає Юрій Ворошилов, автор проекту та фоторепортер. – Ми спробуємо створити систему причетності до війни, щоб ці дітки не просто формально приходили сюди, а змогли «зачепитися» за війну.

Ю.Ворошилов зазначив, що в умовах інформаційної війни, фотопроект є в певному сенсі спробою протидіяти цій війні.

Нагадаємо, що відкриття виставки «(Не)оголошена війна – солдатські фотографії» відбудеться 23 лютого 2018 року о 12:00. Виставка буде знаходитися на другому поверсі готелю «Експрес».

Загрузка…