В Харкові випущено книгу україномовних поетів та письменників регіону

В Книгарні “Є” відбулася презентація книги, що тихенько перейшла у відверту розмову із авторами.

фото insidernews

Творчий вечір, що відбувся нещодавно в Книгарні “Є” став своєрідною площадкою для демонстрації того, що не тільки російською мовою пишуть, міркують і мріють в нашому місті. Модератором зустрічі виступив Арсеній Троян, упорядник збірки “Нова Харківська”.

Виступило чимало молодих поетів, в різних жанрах, різними словами. Тут був і класичний п’ятистопний ямб, и рублені строфи на кшталт Маяковського і навіть естетика репу. Особливе  враження справила молода поетеса, Юля Дудка, що сама про себе сказала:

— У мене вища технічна освіта, але так вийшло, що серед інженерів, я — поет, а серед поетів — інженер.

Коли вона мовила ці слова, слухачі думали почути щось сухе, чи перенасичене деталями, але від поезії цієї дівчини завмирало серце, стільки правильного пафосу і справжньої української завзятості в отих словах :

— Я не маю права програвати…Отаманська кров мене веде!

Серед багатьох присутніх небагато хто вмів читати свої речі. Від емоцій та загального хвилювання автори збивалися, плутали рядки і навіть замовкали. Але Юлія та Іван Сєнін, також увійшовший до збірки, мов би народилися на імпровізованій сцені, читаючі свої вірші немов в останнє. Можливо так і треба, можливо справді поети не мають права програвати, зупинятися та замовкати? Вечір став неймовірно емоційно насиченим і в кінці навіть не дуже хотілося, щоб лунали ті останні слова, хотілося сказати “Зупинися мить, ти прекрасна”. Творча молодь Першої столиці бере своє і надає надію на те, що мистецтво слова в Харкові в надійних руках.

Загрузка…