В Харкові засудили екс-гендиректора ХТЗ за розстрату майна підприємства

фото інтернет

Харківська прокуратура довела у суді, що колишній генеральний директор заводу з виробництва гусеничних і колісних сільськогосподарських тракторів у 2015 році від імені підприємства уклав договір підряду на прочистку каналізації та приймальних колекторів заводу. Про це повідомили у пресс-службі прокуратури Харківської області.

За словами керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича, у подальшому, достовірно знаючи, що ніякі роботи за договором не виконувалися, зловживаючи своїм службовим становищем, екс-керівник підписав акт приймання-передачі виконаних робіт та сплатив підряднику за нібито прочищені комунікації понад 23 млн. Грн.

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова визнав винним 43-річного колишнього генерального директора у розтраті майна підприємства в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України) та призначи покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади 3 роки та з конфіскацією майна.

Загрузка…