В Харкові згадали загиблих внаслідок теракту 2015 року

Сьогодні біля Харківського Палацу спорту відбулася акція пам'яті на честь загиблих в теракті 22 лютого 2015 року.

фото InsiderNews

Біля пам’ятного знаку, що встановлений поблизу Палацу спорту, харків’яни вшанували пам’ять загиблих внаслідок теракту під час Маршу єдності 22 лютого 2015 року. На заході були присутні представники громадськості, місцевої влади, церкви, родичі загиблих та жителі міста. Акція розпочалася з виконання Державного гімну України та вшанування загиблих молитвою.

Під час заходу активісти підняли питання щодо перейменування Харківської спеціалізованої школи №11 та присвоєння їй ім’я Данила Дідика (учня школи, який загинув в результаті теракту).

-Є великий запит від суспільства на те, щоб це зробити. Історія з присвоєнням 11-ій школі ім’я Данила Дідика тягнеться вже три роки і весь цей час ми думали, що все йде до того, аби зробити все якнайкраще, але насправді ніяких дій не робилося. Тому була створена петиція. Зараз вона набрала більше 5-ти тисяч голосів менше, ніж за 7 днів — це говорить про те, що люди підтримують ідею про перейменування 11-ої школи та присвоєння їй ім’я Данила Дідика, — говорить одна з учасниць акції. — Ми повинні це зробити, бо це пам’ять, це урок мужності та приклад того, як дитина в 15 років не боялася виходити тоді, коли багато дорослих боялися це робити. Це приклад того, яким має виховуватися покоління нової України.

По закінченню акції активісти та харків’яни вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року, у Харкові під час Маршу єдності, присвяченому пам’яті героїв Небесної сотні, що проходив поблизу Палацу спорту, стався вибух. В результаті теракту загинуло чотири людини — Ігор Толмачов, 18-річний Микола Мельничук. 15-річний Данило Дідик та Вадим Рибальченко.

фото InsiderNews

Загрузка…