Валентин Наливайченко передав звернення мешканців Харківщини президенту Порошенку

Лідер Громадсько-політичного Руху "Справедливість" Валентин Наливайченко сьогодні залишив у приймальні Адміністрації Президента 300 томів заяв від мешканців Харківщини та українців зі всі куточків України. Звернення підписали громадяни, які вважають себе потерпілими від офшорників у владі.

В.А. Наливайченко
фото: Интернет

Після переговорів із правоохоронцями В. Наливайченку та керівникам обласних організацій політсили «Справедливість» вдалося зайти на територію Адміністрації Президента та передати звернення і підписи громадян, які збирали та передали у рамках акції Руху Наливайченка «Вимагаємо покарання».

«Ми виконали свою місію, але це тільки перші наші кроки. Сьогодні нами поставлено чіткий термін владі: протягом тижня — до 21 листопада — виконати кожну вимогу українців, які поставили свій підпис. Нагадую наші умови: корупції при владі і президенту-олігарху – рішуче “Ні!”; розкраданню грошів українців через виведення їх у офшори – рішуче “Ні!”; Гонтарєву та інших клептократів — у тюрми; депутатів-офшорників — за грати! І на це все — не рік, а тиждень, аби винести їм покарання», — сказав В. Наливайченко.

Про правоохоронців, які сьогодні, охороняли приміщення глави держави, лідер Руху “Справедливість” наголосив: це гідні українці! «Справедливість» побажала їм, щоб влада їх не обкрадала і вони мали достойну заробітну плату.

«Ми продовжуємо боротьбу. Ми знаємо, що ми робитимемо завтра. Ми будемо наполягати на виконанні наших вимог. Якщо за цими воротами залишаться ті самі злочинців, ми влаштуємо масовий безстроковий протест, ще більший тиск , щоб казнокради залишили «вищі» кабінети. Дякую вам! Слава Україні!» -резюмував він.

Коментує ту інформаційну війну, яку влада розгорнула проти українців, які виходять на акції протесту, називаючи їх “агентами Кремля”, заступник Руху Наливайченка Руслан Колєсніков зауважив: це — не протест.

“Вимагаючи справедливості, ми зібрали тисячі заяв зі всієї України та передалаи їх до Адміністації президента. Сьогодні до нас приєдналися сотні людей. На сьогодні ми — перша громадсько-політична сила, яка виступила з вимогою розслідувати справи щодо володіння високопосадовцями України нелегальними офшорами, арешту коштів на цих рахунках і їх подальшого повернення в Україну”, — наголосив він.

Рух “Справедливість” не залишить цієї справи без нагляду, активісти будуть і надалі вимагати розслідування справ і покарання злочинців, зазначив Руслан Колєсніков.

Нагадаємо, 22 червня цього року Печерський районний суд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України внести за заявою Наливайченка відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. ГПУ розпочато кримінальне провадження №42016000000002523. У скоєнні тяжких злочинів, пов’язаних із використанням офшорів можуть обгрунтовано підозрюватимуться високопоставлені представники чинної влади. За тиждень до третьої річниці Майдану в Києві команда Руху «Справедливість на чолі з лідером Руху Валентином Наливайченком та громадянами з усієї України провели акцію «Вимагаємо покарання!»

Загрузка…