«Вартові світу» в Харкові

У Харкові відбудеться перший Всеукраїнський фестиваль, присвячений АТО

"Вартові світу" в Харкові
фото ИнсайдерНьюз

Війна на сході нашої держави породила не лише біль та страждання. Про це важко говорити, але вона показали й те, якими мужніми та відданими можуть бути українці, коли захищають свою землю. Як би пафосно не звучали ці слова – вони правдиві. Війна впливає на суспільство. Війна впливає на розвиток культури, надає нові гострі та болючі акценти літературі, музиці, живопису. Показати їх та просто вшанувати наших захисників із зони АТО, покликаний фестиваль «Вартові світу».

— Взагалі, дещо подібне проводилось нещодавно у Дніпрі. Мені про це розповів знайомий ветеран АТО, Олексій Антіпов. Я замислився: а чому б не зробити такий фестиваль у нас, в Харкові? Вважаю, що тут, поруч з фронтом, це матиме особливе значення, — говорить харківський співак та волонтер, Борис Севастьянов.

Борис і сам братиме участь у фестивалі. Крім нього на честь АТОвців гратимуть та співатимуть гурти ТаРУТА, Оркестр Че, “П@П@ КАРЛО”, Урбаністан, Шкло, Piano Extremist та співаки — Дмитро Бабак, Іван Ганзера, Борис Севастьянов, Юлія Зуброва.

Сам фестиваль проходитиме два дні – 30 -31 травня, у приміщенні ХАТОБ ім. М.В.Лисенка. Організатори обіцяють, що перший та другий дні фестивалю відрізнятимуться між собою. Зовні, схожі програмами (виставка–літературні читання – концерт) будуть різнитися тематично та за змістом. Відвідавши захід вперше, глядачі та слухачі повернуться і наступного дня – там їх чекатиме нова програма.

Організатори зізнаються, що до певної міри надихнулися фестивалями «Афганської пісні». Але обіцяють, що «Вартові світу» будуть значно різноманітнішим дійством. Та в першу чергу, це захід на пам’ять загиблих українських бійців, та на підтримку тих, хто боїться за Україну зараз. Одною з родзинок фестивалю стане виставка найкращих дитячих малюнків на тему АТО. Організатори стверджують, що серед них є дуже глибокі роботи.

Нагадаємо, що восени в Харкові проводилось подібне свято — XI Всеукраїнський фестиваль «Солдати миру 21 століття». Цей захід, що проводиться з року в рік, постійно очікується афганцями-виконавцями як свято. І — постійно залишає після себе двоякі враження.

 

Загрузка…