Викладачі побили аспіраната

фото интернет

Побиття, залякування та проплачені кампанії чорного PRу – протистояння між керівництвом та студентами ХарРІ НАДУ у розпалі. Студенти та громадські діячі звинувачують викладачів у корупції та намаганні контролювати Студентську раду. Все це вони розповіли на прес-конференції у медіа-центрі «Накипело».

-Вони втручаються у вибори СтудРади. Усіляко заважають виборам до неї – їх вже двічі переносили. Для деяких викладачів та керівництва інституту незалежна Студрада – як кістка у горлі. Вона заважатиме їм відмивати гроші та виключати з ВУЗу «незручних» студентів. В першу чергу це директор інституту Людмила Бєлова. Вона постійно залякує студентів відрахуванням та іншими карами, якщо вони будуть підтримувати активістів, — говорить Ярослав Ланецкий — випускник ХарРІ НАГУ, член Громадської ради при МОН України.

Особливий тиск здійснюється на аспіранта ВУЗу – Романа Лінника. Спікери показали відео, де того не допускають у приміщення ХарРІ НАДУ, не дивлячись, на наявність відповідних документів. Потім один із викладачів та охорона ВУЗу вчиняють побиття Романа.

Сам Лінник пояснює таке відношення не лише своєю активною підтримкою студентського самоврядування. За його словами директор інституту Бєлова має до нього особисті рахунки. Її дочка – суддя харківського адміністративного суду. А за одно і власниця найбільшого банківського рахунку серед колег в Україні. Будучи присутнім як активіст Роман посприяв прийняттю невигідного їй рішення. Також він стверджує, що Бєлова особисто заплатила 1000 USD юристу, аби знайти підстави для відрахування Романа з ВУЗу.

Студенти та активісти планують провести акції протесту перед будівлею ХарРІ НАДУ. Так вони надіються привернути увагу місцевої влади та громадян до викладацького свавілля.

Загрузка…