Харків’ян запрошують подивитися на будинок «упиря».

Харків’ян запрошують подивитися на будинок «упиря».
фото интернет

Організатори проекту «Дивовижна Україна: містична країна» презентували його у прес-центрі «Накипело». Мета проекту – зацікавити українців вітчизняними пам’ятками з містичною історією. Необов’язково їздити за кордон, що полоскотати нерви «полюванням на привидів». Замки з примарами, аномальні зони над якими як горобці шугають НЛО і навіть справжня резиденція Влада Цепеша  — упиря «всєя Трансільванії». Все це є в нас, в Україні.

— Ми обрали формат фотовиставки. Так можна показати сотні об’єктів з усієї країни. Кожного року ми змінюємо назву проекту. Цього року вона присвячена містиці, — говорить кандидат історичних наук Олена Жукова.

Організатори кажуть, що зараз зріс попит на екстремальний туризм. Молоді потрібне щось насправді цікаве, незвичне. Але в Україні поки що не надто розробляють подібний напрямок. Наприклад на Закарпатті стоїть замок-резиденція Влада Цепиша Драгула, якого асоціюють з літературним графом Дракулою-вампіром.

Фотовиставка почнеться завтра у «Харківському домі культури та мистецтв». Окрема увага буде відведена містичним місцям самого Харкова. Також проект включено до «Ночі музеїв»  Там будуть не лише фото: лекції, квести, дискусії при свічках  і навіть тематична вистава.

Загрузка…