Хлопчик хоче в…

На жаль не до Тамбову. Наш постійний герой Руслан Врагов, молодий хлопець, який вже став медичним директором (начмед) обласної лікарні, тепер дуже бажає стати генеральним директором цієї самої лікарні.

Знов на «сцену» харківської медичної політики виходять ляльки. Знов страждає медицина. Знов головне в ляльководів гроші, власний карман. Головна лялька обласної лікарні – Р. Врагов. За його спиною стоять «впливові» люди, для яких головне покерувати краником на грошевому потоку, та встигнути направити частину державних грошей до власного гаманця. Але це все лірика…

За час роботи на посаді медичного директора (так зараз звуть начмедів в лікарських установах) Руслан Врагов встиг зробити чимало. Наприклад, він не соромлячись виражень орав на свого колишнього керівника інтернатури, того самого чолов’яги, який не побачив в ньому хірурга. Чим все закінчилося? Все як в «матушке россии»: «я начальник – ти дурак». Але вільні люди на те і вільні, щоб не повторювати рабську поведінку північних сусідів. Завідуючий відділенням, провідний лікар-хірург пішов геть з лікарні, разом з ним з обласної клініки звільнилось більша частина талановитих лікарів цього відділення. Вони не витримали рівня спілкування Руслана Врагова з підлеглими. Що залишається сказати – те як поводиться з медиками медичний директор впливає на моральний стан персоналу. А хірург який пригнічений та роздратований не може проводити втручання на належному рівні.

Від все ще працюючих в лікарні медиків стало відомо, що Врагов вимагає з лікарів гроші за підписи на документах, процент від операцій, за лікування пацієнтів… Мабуть йому не вистачає на закордонний відпочинок.

Но хто і коли, з таких як Р. Врагов, турбувався долею хворих? Таким людям потрібні лише гроші та влада. Влади, так само як і грошей, багато не буває. Ось одна з причин чому товариш Врагов так рветься на місце генерального директора.

Ще одна причина – треба відпрацьовувати витрачені тестем гроші. Ми вже писали, що більшу частину «бабосиків» потрібних для кар’єрного росту Руслана витрачає тесть Шакер Таравнех. Це дуже специфічна для нашого міста людина. Звідки він взяв гроші на власну стоматологічну клініку невідомо, але всі знають, що він не приховує свої антисемітськи погляди. Наприклад, він в приватних бесідах часто говорив про ще одну відому жіночку Жанну Овчарову, що вона «грязная жидовка». А головне не те що вона брудна чи чиста, головне в тому, що саме через неї він за допомогою грошей вирішує питання кар’єри Руслана Врагова.

Жанна Овчарова, яка «покинула» харківську медицину лише на словах та юридично (звільнилася з посади в облздраві), не полишила бажання заробляти гроші не зовсім чесним шляхом. Зараз саме через неї йдуть таємні переговори про то як би пересунути Руслана Врагова в крісло по ширше та по вище. Як бачимо переговори йдуть, але прийшов час сказати хто ще основна діюча особа в цих перемовинах. Так це саме Тетяна Єгорова-Луценко, керівник обласної ради, яка нещодавно відмітилась скандалом з французьким рестораном. Але то трошки інша історія, більш пов’язана з криміналітетом та корупцією.

Жанна Овчарова перестала ставити на свого колишнього боса – О. Сінєгубова. Бо як стало відомо з її слів (люди кажуть), вона заздрить дружині керівника Харківської ОВА. Жанна в колі близьких людей каже, що він патологічно жадний. Тільки своїй жінці купує нові Рейндж ровери і діаманти, а вона мусить їздити на малій машині… Тепер Ж. Овчарова бажає змінити шефа та активно домагається «любові та ласки» від Т. Єгорової-Луценко.

І нічого дивного в тому, що лікарі біжать від керівництва Руслана дивно інше – коли вже почнуть піклуватися про хворих, а потім про власний гаманець.  Мабуть вже ніколи, бо всі ведучі фахівці лікарні розбіжаться, тоді й лікарня перестане бути основною лікарнею області.

Загрузка…