ХОДА чекає на «важку артилерію» для війни з вантажними маньяками

ХОДА чекає на «важку артилерію» для війни з вантажними маньяками

За кожну тону надлишкової ваги українського перевізника штрафують на 80 євро. Такою суворою європейською (штраф уніфіковано у всіх країнах Європи) мірою покарання влада намагається врятувати дороги від повної руйнації. У Харківській області, де останні роки спостерігається справжній бум ремонту доріг, ці санкції виглядають дуже доречно.

-Більшість наших доріг були розраховані на навантаження 70-80 років. Автоперевезення зросли – зросло й навантаження на дороги. Ми активно ремонтуємо та відновлюємо шляхи, але перевантажені фури можуть звести цю роботу нанівець, — попереджає заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

На сьогодні ліміт навантаження для вантажівок складає 24 тонни для доріг місцевого та 38 тон для доріг державного значення. Та все частіше у новинах ми чуємо про «маніяків»,  що примудряються навантажити по 100, а то й по 200 тонн!

Та за його словами, щоб ефективно карати та зупиняти порушників потрібні сучасні мобільні вагові комплекси. Зараз їх на наших дорогах не вистачає. Але вже досить скоро міністерство інфраструктури обіцяє надати Харківщині цю «важку артилерію» у боротьбі з «перевантажниками». Декілька десятків вагових комплексів чатуватимуть на порушників у спеціальних «кишенях» доріг. Штраф прийде перевізнику у будь якому разі. Якщо вантаж швидкопсувний машину «відпустять» до пункту призначення. Якщо ні –вантажівку відженуть на спеціальний майданчик, а на колеса, «одягнуть» спеціальні блокуючі механізми і «відпустять» тільки після сплати штрафу.

Загрузка…