Як на Харківщині “побори” перемагають батьків

В медіа-центрі «Накипіло» відбулася прес-конференція, в ході якої представники влади та громадські активісти розповіли про безладдя, що відбувається в Дергачівському ліцеї №2.

Як на Харківщині “побори” перемагають батьків
фото insidernews

Основною проблемою, з якою зіштовхнулися батьки та діти Дергачівського ліцею №2, є так звані побори. Також, за словами учасників прес-конференції, кошти, які отримує ліцей з районного бюджету, витрачаються недоцільно. Через це у деяких класах відсутній належний ремонт, а діти до сих пір вчаться за старими партами, які взагалі не придатні для навчання.

— На що ми тільки не виділяли кошти, на встановлення вікон, дверей, проте в ліцеї з батьків паралельно збираються гроші. При цьому батькам забороняється звертатися до органів влади із запитами вирішити певні проблеми в школі. Наприклад, в ліцеї виникла необхідність замінити старі парти. Батьки написали колективне звернення до відділу освіти з проханням виділити кошти на придбання нових парт. Проте директор школи забороняє такі дії, — розповів Анатолій Банген, депутат районної ради Дергачівського району.

На думку спікера, більшість батьків замовчують цю проблему, оскільки вони бояться, що їхніх дітей почнуть цькувати чи залякувати.

— До мене все ж таки звернулося п’ять чи шість батьків з 1-А класу (зараз він вже 2-А). Вони попросили допомогти їм вирішити питання з ремонтом цього класу, оскільки там весь час був грибок на стінах, пліснява. Діти дихають ними, що може спричинити алергію, астму чи інші захворювання. Так, районна рада виділила на ремонт спочатку 46 тисяч гривень, а потім 200 тисяч. Але, коли, батьки запросили мене до цього класу вже після ремонтних робіт, виявилося, що там лише поклеїли шпалери, а на стінах так і залишився грибок, — каже Анатолій Банген.

Це лише частина проблем ліцею в Дергачах, з якими зіштовхнулися батьки. Так, директор начального закладу має постійні конфлікти з батьками дітей та взагалі не готовий хоч щось робити для їхнього вирішення. Учасники прес-конференції зазначають, що батьки скаржаться на постійні образи та знущання над їхніми дітьми в ліцеї, як зі сторони однолітків, так і вчителів. При цьому керівництво навчального закладу не приймає участі у вирішенні таких ситуацій.

На сьогодні Анатолієм Бангеном надіслано 17 депутатських звернень до відділу освіти Дергачівського району, але жодної відповіді отримано не було. Окрім того, зараз відкрито кримінальну справу за статтею 351 Кримінального кодексу України – «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради».

Загрузка…